x

TUGA U SRPSKOM SELU LIPOVICA: Dok je ispraćao sina na vječni počinak, na sahrani se odjednom...

Timotije Kocić (18) iz leskovačkog sela Lipovica, za čije ubistvo je osumnjičen njegov drug N.Z.(17) iz istog sela, sahranjen je u utorak na mjesnom groblju. Posljednjem ispraćuju mladića prisustvovalo je više stotina komšija, rođaka i prijatelja - praktično cijelo selo.

Dvorište porodice Kocić u centru Lipovice bilo je pretesno da primi sve koji su željeli da odaju posljednju počast Timotiju, koji je, u nedjelju, tragično izgubio život u pomoćnom objektu porodične kuće N. Z. On je iste noći podlegao povredama u leskovačkom Urgentnom centru a, prema svemu sudeći, na pomoć ljekara čekao je više od sat vremena.

 

- Jao sine, gdje te voze. Zar sam te za crnu zemlju čuvala. Kako ću bez tebe. Nema mi života milo moje dijete. Trebalo je ti mene tamo da ispratiš - naricala je baka Zorica dozivajući unuka, dok su sanduk sa njegovim tijelom stavljali u traktorsku prikolicu kojom je odvezen do lipovačkog groblja.

 

Timotijeva majka Danijela, slomljena je od tuge. Ne uspijeva bilo šta da kaže dok joj se suze slivaju niz lice. Otac Saša i dvije godine mlađi brat Samuil sakupili su posljednju snagu da isprate sina i brata. Da izrazi saučešće porodici i upali pokojniku sveću došao je i otac osumnjičenog za ubistvo.

 

- Ja ne mrzim nikog. Došao je ko čovjek i tako sam ga primio. Nismo ništa jedan drugom posebno rekli, jer šta tu ima da se kaže - rekao je Saša Kocić.

 

Na posljednjem ispraćaju i Timotijevi drugovi iz četvrtog razreda leskovačke Tehničke škole „Rade Metalac“. Kažu da je Timi bio dobar drug i veseo mladić, uvijek spreman za šalu i druženje.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.