x

TUGA U ZENICI Očajni otac: Nadam se da će Amara pronaći, ali male su šanse da je živ!

Od ponedjeljka traje potraga za tijelom Amara Kozlića, mladića koji je prošle subote, vraćajući se s drugovima iz diskoteke, upravljajući vozilom Audi, pod još nerazjašnjenim okolnostima, završio u rijeci Lašvi. Automobil s tijelima njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića pronađeni su u Audiju, dok se za tijelom mladića iz Nemile kod Zenice danima intenzivno traga. 

Ekipa ``Dnevnog avaza`` posjetila je neutješnu porodicu Kozlić, koja svakog dana očekuje neku vijest o svom sinu.

 

Otac Alija kroz suze je govorio o cijelom slučaju. Svakog trenutka očekuje da mu jave iz policije da je njegov sin pronađen.

 

- Nadam se da će ga pronaći. Minimalne su šanse da je živ. Opet, sve je u Božijim rukama. Teško nam je, ali život ide dalje - kaže Kozlić.

 

Kobne večeri sin je tražio od njega automobil da izađe s prijateljima u provod. Iako je prvo odbio, na kraju je sinu dao ključeve, uz dogovor da kući dođe do ponoći, jer su narednog dana zajedno trebali na posao.

 

- Javio mi se kada je stigao u Zenicu i da čeka prijatelje da krenu. Iz diskoteke se javio oko 21.15 sati i otad se više nije javljao. Poslije ponoći već sam počeo paničiti. Crne misli odmah su mi prošle kroz glavu. Čekao sam ga sve do šest sati - priča uplakani otac Alija.

 

Budući da nikad nije doživio nešto slično od sina, sumnjao je na tragičan ishod. Ipak, sutradan je prvo nazvao policiju i bolnice. Priželjkivao je da su pretučeni ili da im je neko oteo automobil, sve samo da se crne misli ne obistine.

 

Negativni odgovori iz bolnice i policije dodatno su ga zabrinuli. Potom je odlučio otići do Viteza. Tamo je, kaže, saznao da je u diskoteci bilo sve uredu. Izašli su oko 23.30 sati i otišli automobilom.

 

- Vraćajući se iz Viteza, tražio sam automobil u rijeci. Vjerujte, stajao sam 15 minuta na mjestu gdje su u ponedjeljak našli automobil s tijelima - govori Kozlić.

 

Ističe da je njegov sin bio vozač početnik i da se uvijek pridržavao pravila u saobraćaju. Dok pokušava shvatiti šta i kako je dovelo do slijetanja u rijeku, ističe da nikad neće zaboraviti ponedjeljak kada je saznao šta se dogodilo.

 

- Otišao sam u policiju, rekli su mi da je moj automobil pronađen s tijelima dvojice mladiće i da mog sina nema u autu. Svaki dan molim Boga da se pronađe njegovo tijelo i obavi dženaza. Neizvjesnost nas ubija - kroz uzdahe, bolom shrvan, kaže otac Alija, koji nije smogao snage otići na mjesto nesreće.

 

Kako priča Alija, mladi Huso iz Janjića pokušao je nakon slijetanja odvezati pojas i spasiti se iz automobila.

 

- Bio mi je njegov otac i pričao da su ga našli s rukama na pojasu koji je pokušavao odvezati u namjeri da se spasi. Ipak, sudbina je htjela drugačije - govori Kozlić.

 

Timovi Specijalne jedinice MUP-a ZDK šesti dan, po nepovoljnim vremenskim uvjetima, tragaju za nestalim mladićem. Uz pojačani tim ljudi pretražuju se brojne lokacije, od mjesta gdje je vozilo izvučeno i nizvodno. Na temperaturi vode od 4,5 stepeni ronioci, uprkos brzom toku Lašve i zamućenoj vodi, pretražuju dno rijeke u namjeri da pronađu tijelo.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.