x

Teletović i društvo poraženi od Srbije!

Izabranici Duška Ivanovića nisu bili šuterski raspoloženi kao prethodnih utakmica. Dobro u naši košarkaši otvorili utakmicu, poveli 6:2, ali je sredinom prve dionice srbijanska selekcija preuzela kontrolu i očuvala prednost do kraja četvrtine. 

U drugu četvrtinu ušli smo s četiri poena zaostatka (19:23), a u drugoj, ne baš efikasnoj dionici, ubacili smo svega 10 poena. Srbija je na poluvremenu vodila 41:29. 

Orlovi su se održavali na 10 i više poena prednosti nad Zmajevima. Uspijevali smo se vraćati na šest ili sedam poena zaostatka, no u četvrtu dionicu se ulazi sa plus 15 u korist Srbije (50:65). 

 

Za razliku od prethodne tri dionice, u četvrtoj smo igrali daleko bolje. Uspjeli smo nakon šest minuta igre u zadnjoj dionici povesti 11:3, odnosno doći na minus sedam (61:68). 

Uvezali su naši protivnici šest poena i poveli 74:61 na dvije i pol minute do kraja utakmice i bilo je jasno da ćemo doživjeti poraz.  Na kraju je rezultat glasio 82:69. 

 

Teletović je bio naš najefikasniji igrač sa 19 poena, Mitrović je ubacio 11, Kikanović 10 poena. Teodosić je briljirao na drugoj strani sa 19 poena, dok je Marković ubacio 14.

Na turniru u Trstu naši košarkaši odigrat će još dvije utakmice. Sutra nam je protivnik Italija, a u utorak Kanada. 

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.