x

Temperatura utječe na težinu novorođenčeta!

Dok stručnjaci svakodnevno upozoravaju na globalni porast temperatura, ovo istraživanje već je izazvalo burne reakcije i zabrinutost liječnika.

Još jedno istraživanje objavljeno ovih dana, pokazalo je da postoji povezanosti između temperature tijekom trudnoće i veličine novorođenčeta.

 

Dok stručnjaci svakodnevno upozoravaju na globalni porast temperatura, ovo istraživanje već je izazvalo burne reakcije i zabrinutost liječnika, piše Daily Mail. 

 

Istraživači sa Ben-Gurion Sveučilišta (BGU) kao i njihovi kolege sa Harvarda proučavali su vezu između težine novorođenčeta i temperature zraka za vrijeme trudnoće između 2000. i 2008. godine.

 

`Otkrili smo da izloženost visokim temperaturama tijekom trudnoće pospješuje rizik od preuranjene trudnoće te utječe na djetetovu kilažu prilikom rođenja`, kazao je dr. Itali Kloog sa BGU-a.

 

Porast temperatura u posljednja tri tromjesječja trudnoće uvelike utječe na razvoj djeteta, dodao je dr. Kloog.

Djeca koja su rođena u zimskim mjesecima rođena su manja od onih u ljetnim mjesecima upravo iz razloga što je njihova majka većinu trudnoće bila izložena visokim temperaturama, dok je majka djece rođenih u ljetnim mjesecima veliki dio trudnoće provela u hladnijim uvjetima.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.