x

Terorista iz Berlina ubijen u Milanu!

Tunišanin Anis Amri ubijen je u Milanu, javlja Rojters!

Muškarac za kog se vjeruje da je osumnjičeni za napad na božićnem vašaru u Berlinu ubijen je u pucnjavi u Milanu, javila je agencija Rojters, pozivajući se na bezbjednosne izvore.

 

Kako je saopšteno, italijanski ministar unutrašnjih poslova će uskoro održati konferenciju za novinare.

 

Rojters nešto ranije javio da je u Danskoj je viđen muškarac koji odgovara opisu napadača na božićnem vašaru u Berlinu, saopštila je danas danska policija.

 

Kako je prenio Rojters, osumnjičeni je viđen u mjestu Alborg, na sjeveru Danske.

 

Danska policija je na Tviteru objavila da bi ljudi trebalo da izbegavaju tu oblast s obzirom da je u toku policijska operacija.

 

Osumnjičenog za napad na božićnem vašaru u Berlinu, snimile su ranije bezbjednosnim kamere u džamiji gdje je navodno bio i prije i poslije napada, javili su njemački mediji.

 

Njemački RBB javlja da je Amri (24) snimljen kako 14. i 15. decembra izlazi iz džamije u Berlinu.

 

Potom je ponovo snimljen nekoliko sati poslije napada u ponedjeljak u istoj džamiji, prenosi AP.

 

U toj džamiji je policija juče izvršila raciju.

 

Istovremeno, list “Tagešpigel” piše da istražitelji vjeruju da je Amri zadobio povrede po licu prilikom napada i da je moguće da je još uvijek u Berlinu.

 

Forenzički dokazi iz kamiona kojim je na božićnom vašaru u Berlinu usmrćeno 12, a ranjeno skoro 50 ljudi, ukazuju da je za volanom bio Tunišanin Anis Amri, potvrdila je juče portparolka njemačkog saveznog tužilaštva Frauke Keler, navodeći da je za njim izdat nalog za hapšenje.

 

Izvor: Senzacija.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.