x

Tim koji ne igra kod Mihe !

Šta bi Srbija uradila u Zagrebu da ima na terenu Vidića, Stankovića, Laneta Jovanovića, Žigića, Klea i ostale?

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović saopštio je spisak igrača na koje računa za meč protiv Hrvatske u Zagrebu, a kao što se očekivalo, u timu nema Adema Ljajića i Dejana Stankovića. Telegraf je sastavio tim od fudbalera na koje srpski selektor trenutno ne računa.

Na golu “otpisanih” nalazi se golman azerbejdžanskog Nefčija Saša Stamenković, koga smo u Srbiji imali prilike da vidimo na jesen u meču Lige Evrope protiv Partizana.

Bekovski par čine nekadašnji saigrači iz Crvene zvezde, Pavle Ninkov (Tuluz) i Duško Tošić(Genčerbirligli), koji nisu pozivani u nacionalni tim od maja prošle godine.

U defanzivi je i štoper Mančester junajteda Nemanja Vidić, kao i fudbaler Zenita Aleksandar Luković. Vidić je reprezentaciji rekao “zbogom” samo tri dana poslije svog 30. rođendana, saopštivši na sajtu FSS-a da je tako odlučio “teška srca“ i da je “želio da prekine konstantne kritike da nije pružao najviše u dresu nacionalnog tima”.

Luković je posljednji meč za “orlove”, prijateljski protiv Švedske, odigrao u junu prošle godine.

Mjesto u manevru rezervisano je za iskusnog Dejana Stankovića, koji i dalje brani boje milanskog Intera. Najmlađem kapitenu u historiji Crvene zvezde društvo u veznom redu pravi mladi as Fiorentine Adem Ljajić. On je precrtan jer je odbio da pjeva himnu Srbije, ali je u timu Telegrafa, zahvaljujući odličnim partijama koje pruža za klub iz Firence.

Tu je i fudbaler Benfike Nemanja Matić, koji je krajem prošle godine odlučio da ne igra za reprezentaciju Srbije, dok se na funkciji selektora nalazi Siniša Mihajlović.

Strijelac prvog gola za reprezentaciju Srbije na svjetskim prvenstvima Milan Lane Jovanović zauzeo je poziciju iza napadačkog dvojca. Uzdanica belgijskog Anderlehta označen je kao “stariji igrač”, pa se ne uklapa u viziju i sistem selektora Mihajlovića.

Kleo, Brazilac sa srspkim pasošem koji trenutno nosi dres japanske Kašive, još nije zaigrao za “orlove”, ali je bivši napadač “večitih” igrač na koga se u bližoj budućnosti može ozbiljno računati.

 Drugi špic u izboru Telegrafa je fudbaler Birmingema Nikola Žigić, jedna od žrtava odluke Siniše Mihajlovića da krene u proces podmlađivanja nacionalnog tima, pa je, bar prema rečima selektora, završio reprezentativnu karijeru.  

Izvor:telegraf/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.