x

Tomo i Berin pozvani na renomirane evropske turnire !

Ekipa ekskluziva.ba portala je u subotu 05. januara u Zetri prisustvovala treningu naših MMA boraca Tomislava Tome Spahovića i Berina Balijagića. Inače, Tomo i Berin su borci MMA kluba `Pretorian` iz Sarajeva, kojeg uspješno vodi trener Edin Zrno. U razgovoru sa Zrnom saznali smo kako su njegovi borci Tomo i Berin upravo ovih dana pozvani na renomirane evropske Fight turnire, a jedan od njih je i Final Fight. Samim tim pozivom oni su već od jučer počeli pripreme za svoje predstojeće mečeve koji kreću od marta ove godine. Zrno nam je otkrio kako su njihovi mečevi u martu već ugovoreni i da se jedino čeka potvrda protivnika. 

- "Menadžeri Mirka Filipovića, Cro Cop-a i organizatori Final Fighta su me kontaktirali i zatražili da Tomo i Berin rade na njihovim turnirima. Njihove termine još ne mogu zasigurno potvrditi, jer to ovisi od Mirka Filipovića, te od programa njegovih mečeva. Za mečeve u Sarajevu još nemamo tačnu informaciju kada će biti, a što se tiče Final Fighta potvrđeno nam je kako će se raditi pet  do šest evenata ove godine, a na koje su pozvani naši borci Tomo i Berin."

To nije sve što je Edin Zrno rekao za naš portal. Naime, što se tiče ostalih borbi radi se o još jednoj organizaciji, koja je tek nedavno organizovana Pan European Championship MMA League, a po pričama iza svega stoji najvjerovatnije UFC. Oni prave nešto poput Strikeforce-a, ali u Evropi.

- "Naš klub `Pretorian` im je poslao sve informacije, kako o Tomi i Berinu, tako i o još dva borca iz našeg kluba, te očekujemo da će oni biti učesnici na svim njihovim eventima. Također smo pozvani i u Dubrovnik na jedan event." - rekao je za kraj trener Edin Zrno.

Po svemu sudeći što smo vidjeli jučer od Berina i Tome očekujemo samo najbolje rezultate.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.