x

Top 5 najstrašnijih automobila!

U ovih top 5 automobila ima poredanoga svega i svačega, s pomiješanim kriterijima. Jedno im je svima zajedničko: po nečemu su strašni i „opasni“. Vežite se.

Art vozila nas ovdje ne zanimaju, a ni pretjerana suvisla dosljednost u ičemu, nego neke druge stvari. Počnimo laganim tempom s ovih top 5:

 

5. Reliant Robin

 

Pazite, nigdje nismo rekli da ćemo obuhvatiti sve na “četiri kotača”. Ne treba svakome tako puno kotača, uostalom. Mislite da ovo nije kandidat za “opasno” i “strašno” kategorije? Razmislite opet. Svaka čast Mućkama, ali ovaj automobil je uvijek bio čest gost top lista koje se slažu da se pronađu najstrašniji automobili za vožnju, a to ne može biti mala stvar. Iako je Jeremy Clarkson odavno priznao da su na snimanju malo „ušminkali“ ona silna prevrtanja, svejedno ne izgleda kao nešto u čemu bismo skretali bilo pri kojoj brzini.

 

4. Batmobile iz Batman vs. Superman

 

Gospoda koja stoje iza ovog čuda su Patrick Tatopoulos i Dennis McCarthy, a ovaj superdugački tenk s 65 panela na sebi i Chevrolet V8 u sebi predstavlja najfunkcionalniji batmobile na cesti. Nevjerojatno, ali istinito. Film koji ga je ugostio nije pobrao previše padanja u nesvijest od ljepote, ali ovo vozilo vas ne može ostaviti ravnodušnima ni da to želite. Priznajte.

 

3. Futuristički prototip Miure

 

Uvrstimo i nešto što je prototip i čudo industrijskog dizajna, a na bazi prvog superautomobila, koji je nedavno izgubio oca. Uzmite Miuru i nasadite na nju kokpit a la lovački avion pod staklenom kupolom i dobivate ovu osebujnost koja, za razliku od mnogih auta prošlosti odavde, izgleda kao da je pristigla vremenskim strojem iz budućnosti. Otac ovoga, Luigi Colani je uvijek bio wunderkind i manijak svoje vrste, a ovo njegovo maslo je bila prava pojava i 1970. To i ne čudi, ali razlog prisjećanja na opakost jest činjenica da je pojava i danas.

 

2. Fiat S76

 

Drugo ime mu je Torinska zvijer, a možda bi bilo to bolje reći u množini kad su već napravljena cijela dva takva automobila. Prvi od njih je rastavljen nakon Prvog svjetskog rata, a drugi primjerak je pronašao dom u Australiji. Za svoje vrijeme je bio jako brz (ipak je to bila 1911.), a i u današnje vrijeme je jasno da zvjerski nadimak nije tu samo tek tako. Pogledajte video tog drevnog auta nakon što je obnovljen i zaključite sami ima li još nešto da ovako zvuči i ovako bljuje vatru. Spektakl.

 

1. Porsche 917/30

 

Jedni misle da je Porsche 917 opak, drugi da je 930. Što se dobije kombinacijom opakosti? Ovo ovdje čudovište i ultimativno Can-Am trkaće strašilo koje je postalo žrtva ograničenja i pravila. Svejedno, priznajmo si, kad je nešto toliki snagator nikako ne može pasti u zaborav i njegovo ime je upisano zlatnim slovima u povijest autosporta.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.