x

Tri grada kandidati da ugoste sljedeći meč Duletovih Zmajeva u kvalifikacijama za SP!

Naredni meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, reprezentacija BiH igrat će 23. februara protiv Belgije.

 

Zmajevi će biti domaćini u tom susretu, no zasad se ne zna u kojem gradu će ugostiti Crvene đavole.

 

U konkurenciji, kako nam je potvrdio potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva, tri su grada: Sarajevo, Tuzla i Zenica.

 

“Razmišljamo da jedan od ta tri grada bude domaćin utakmice BiH – Belgija. Ali, nemojte me sada pitati ko ima veće šanse da ugosti reprezentaciju, ne želim da ispadne da bilo koga forsiram. Stvar je vrlo jednostavna – ko ponudi najbolje uslove bit će domaćin kvalifikacionog meča. Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) znatno je podignula standarde koje treba ispoštovati, od semafora i rasvjete do obruča i klupa, sve mora ispunjavati veoma stroge kriterije. Savez, dakle, u ovoj priči nema nijednog favorita, nama je bitno samo da se uslovi ispoštuju”, istakao je Bukva za SCsport.ba.

 

Upravo bi utakmica protiv Belgije na domaćem terenu trebala biti ključni susret za BiH u kvalifikacijama za SP. Izabranici Duška Vujoševića bi, u slučaju pobjede, već jednom nogom zakoračili u narednu rundu kvalifikacija, u koju se plasiraju tri od četiri ekipe iz svake grupe.

 

Podsjećamo, Zmajevi imaju po jednu pobjedu (Rusija) i poraz (Francuska), te se trenutno nalaze na drugom mjestu grupe E.

scsport.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.