x

Tri koraka do savršene pečene piletine!

Piletina iz rerne je jedno od najukusnijih jela koje se lako i brzo priprema. Ipak, nije dovoljno samo staviti piletinu u tavu i odmah je ubaciti u rernu. Ovi mali trikovi pomoći će vam da napravite najukusniju i najsočniju piletinu do sad.

1) PRVO POSOLITE PILE IZNUTRA 

2) PREMAŽITE SMESOM OD BIJELOG LUKA 

 

U blenderu napravite smesu od bijelog luka, putera, majčine dušice i maslinovog ulja. Njome premažite piletinu po površini. 

 

3) NADJEV ZA PILETINU 

 

U pile ubacite nasjeckan limun, ruzmarin i bijeli luk i vežite nogice kanapom. Tako neće ispariti divni mirisi ovog nadjeva. 

 

Pecite 2 sata na temperaturi od 175 stepeni.

 

Izvor: Zena.blic.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.