Tri koraka do savršene pečene piletine!
Piletina iz rerne je jedno od najukusnijih jela koje se lako i brzo priprema. Ipak, nije dovoljno samo staviti piletinu u tavu i odmah je ubaciti u rernu. Ovi mali trikovi pomoći će vam da napravite najukusniju i najsočniju piletinu do sad.
1) PRVO POSOLITE PILE IZNUTRA
2) PREMAŽITE SMESOM OD BIJELOG LUKA
U blenderu napravite smesu od bijelog luka, putera, majčine dušice i maslinovog ulja. Njome premažite piletinu po površini.
3) NADJEV ZA PILETINU
U pile ubacite nasjeckan limun, ruzmarin i bijeli luk i vežite nogice kanapom. Tako neće ispariti divni mirisi ovog nadjeva.
Pecite 2 sata na temperaturi od 175 stepeni.
Izvor: Zena.blic.rs
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.