x

Trikovi uz koje vam se šminka neće razmazivati!

Kada je riječ o šminkanju, djevojke se definitivno dijele na dvije grupe: one koje vole da naglase oči i one koje obožavaju upadljive karmine i “akcenat” na usnama. Naravno, ima i onih koje vole oba načina šminkanja, ali ipak vodite računa o tome da je “manje više” pa se odlučite samo za jedan.

Bilo kako bilo, ukoliko spadate u drugu grupu djevojaka koje vole da šminkanjem naglase svoje usne, ovdje možete pročitati koje trikove treba primijeniti kako bi vam karmin trajao cij dan, a danas ćemo se fokusirati na prvu grupu devojaka i ljubiteljke efektnog smokey eye-a.

 

Vjerujemo da vam je dobro poznata situacija – “izvukle” ste savršenu liniju ajlajnerom, “kvačica” je pod savršenim uglom, trepavice ste perfektno naglasile maskarom, sve je na svom mjestu, kad ono, još niste ni izašle iz kuće a šminka oko očiju je počela da se razmazuje. Dotjerate to na brzinu, izlazite, ali, vratite se na kraju dana i shvatite da su vam oči kao u pande! O čemu se radi.

 

Ne stavljajte previše korektora!

 

Najpre, šminka vam se razmazuje vjerovatno zato što stavljate previše korektora. Čim vidite podočnjake i “kesice” oko očiju, automatski posežete za korektorom i mažete ga, mažete i mažete. Možda ste uspjele da pokrijete nesavršenosti, ali sigurno nećete izbeći razmazivanje i mrlje. Jer, sama struktura korektora je takva da čini maskaru vlažnom i lepljivom, što dalje prouzrokuje njeno razmazivanje, što dalje vodi ka vašem “panda-efektu”.

 

Dodajte na sve to znojenje ili čak trenutak kada vam bez razloga zasuze oči… Dakle, smanjite količinu korektora i šminka će vam makar malo duže trajati. Osim toga, ovde smo vam pisali o tome na koji način možete učiniti da vam korektor traje cijeli dan.

 

Ne koristite staru maskaru!

 

Kada maskari istakne rok, ona postane suvlja, ali i puna grudvica. Pogađate, one lako “padaju” sa trepavica i ostavljaju crne tragove po vašem licu. U kontaktu sa kremom, puderom ili korektorom, ali i samom kožom koja se prirodno makar malo masti, one se razmazuju i narušavaju vaš besprijekorni make up. Zato, maskaru mijenjajte na svaka tri, četiri mjeseca.  Jednostavno, zar ne?

 

Držite ruke dalje od lica!

 

Na samom kraju, možda ste i same krive za to što vam se šminka razmazuje. Kako? Pa, tako što trljate oči ili stalno tu nešto “čačkate”. Iako ovo djeluje kao da nije ni potrebno naglašavati, ponovićemo: koliko god da ste nervozne, sanjive ili šta god – držite ruke dalje od svog lica, a naročito očiju. Uz prethodna dva trika, ovo će biti sasvim dovoljno da spriječite da se vaša šminka oko očiju razmazuje. Vidite, lako je i jednostavno!

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.