x

U Domu Oružanih snaga BiH održan koncert u okviru Sarajevo Chamber Music Festivala!

Najprestižniji regionalni festival kamerne muzike, Sarajevo Chamber Music Festival (SCMF), ove godine će se odvija kroz tri koncerta u tri različita grada. Festival je počeo u Mostaru, nastavio se u Banja Luci, a sinoć je sve začinjeno koncertom u Sarajevuu Domu Oružanih snaga. 

U organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i Manhattan String Quarteta,  svi koncerti Sarajevo Chamber Music Festivala su besplatni i otvoreni za publiku.

 

Ove godine na pozornicu SCMF-a se vraća Manhattan String Quartet, a sa sobom dovode Gudački kvartet kojeg čine studenti renomiranog Univerziteta Princeton (Haeun Jung, Hyunnew Choi, Samuel Matzner, David Kim), te izvrsne violinistice Deborah Wong i Sunghae Anna Lim i violisticu Catherine Anderson.

 

Ovim izuzetnim muzičarima priključuju se i saradnici i studenti Muzičke akademije u Sarajevu: violinistice Ilma Hodović, Matea Arsovski, Melisa Karić, Amna Hujić; violistice Ana-Maria Pilj, Aida Dajić; violončelistice Lidija Paulin, Manuela Ekmečić, te kontrabasista Dženis Mrkonjić.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.