x

U Domu mladih uspješno održana manifestacija za predškolsku i školsku djecu ``Dječiji svijet za 5``!

Da je Dječiji svijet pažljivo odabran svijet kojeg kreiraju djeca i vode se maštom koju žele ostvariti, ali i čuvati u svom svijetu pokazali su danas najmlađi učesnici događaja „Dječiji svijet za 5“ u prepunom sarajevskom Domu Mladih. Ovo je prvo predstavljanje sekcija učenika Osnovnih škola u KS i sekcija djece iz vrtića JU Djeca Sarajeva.

U okviru događaja održana je i teen debata Osnovnih škola o temi „Kultura ponašanja“ gdje su učešće uzeli učenici starijih razreda.  U debati je učestvovalo 11 učenika iz 5 škola koji su raspravljali o temi da li u OŠ treba uvesti predmet „Kultura ponašanja“ i zašto. Žiri su sačinjavale tri nastavnice čiji su glasovi pripali afirmacijskom timu na debati. U okviru događaja djeca iz debatnih timova  su po prvi put imala priliku pokazati šta ih je učilo nastavno osoblje i složili su se da je ovaj predmet potreban u redovnom planu i programu obrazovnog sistema u KS. 

 

Oko stotinjak učenika svih razreda predstavili su se muzičkim tačkama, plesom, igrokazima i ritmičkim sekcijama, a oko dvije stotine mališana iz JU Djeca Sarajeva pokazali su svoje umijeće u plesu, igri, pjevanju i glumi. 

 

Učešće je uzela i muzička radionica „NOTE“ koja edukuje djecu kroz muzičku naobrazbu, a trinaest članova ove muzičke sekcije na sceni je uživo izvelo pjesmu „Wake me up“. 

 

Sve prisutne zabavljali su  Latif Močević i Mravko Travko koji su izveli dječije pjesme „Hvala mama“, „Vjeverica“ i „Mravko travko“. 

 

Organizatori poručuju da su odrasli  tu da pomognu najmlađima da realizuju svoje zamisli, ideje i želje. 

 

Svako pitanje traži odgovor, svaka informacija novo znanje, nova zagonetka budi interes, a sve to čini    ``Dječiji svijet`` i dodaju da je stranica www.djecijisvijet.ba  prvi interaktivni portal koji  okuplja mališane koji žele učestvovati u raznim manifestacijama  i na taj način pokazati svoje talente i interse, te roditelje, odgajatelje i nastavnike i uz sve to pruža  korisne informacije o događajima za najmlađe. 

 

Škole i vrtići koji su uzeli učešće na događaju: 

JU Djeca Sarajeva : 

Vrtić „Mašnica“

Vrtić „Aprilski cvjetovi“

Vrtić „Slavuj“ 

Vrtić „Biseri“

Vrtić „Dunje“

Vrtić „Kadifica“

Vrtić „Kekec“

Vrtić „Košuta“

Vrtić „Lastavica“

Vrtić „Leptirić“

Vrtić „Ću-ću“ 

 

OŠ KS  koje su uzele učešće na događaju: 

OŠ Safvet Beg Bašagić

OŠ Musa Ćazim Ćatić 

OŠ Avdo Smajlović

OŠ Vladislav Skarić 

OŠ Mehmed Beg Kapetanović Ljubušak 

OŠ Grbavica I 

OŠ Silvije Strahimir Kranjčević 

Muzička radionica „NOTE“

 

 

Manifestaciju su pomogli: 

Kanton Sarajevo

Agencija za vodno područje Save 

Centar Skenderija

 

Medijski partneri: 

NTV Hayat

Antena Sarajevo 

EU Kid`s 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.