x

U Gradskoj areni Zenica bh. košarkaši dočekuju Švedsku!

U Gradskoj areni Zenica košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će igrati susret 4. kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Naši reprezentativci su, nakon pobjede protiv Slovačke i Armenije, preuzeli lidersku poziciju u Grupi A.

 

“Teško je izaći iz stereotipa, a svi znamo da je svaki meč značajan. Inače, ekipe koje su igrale na domaćem terenu uvijek su dobijale utakmice. Prvi u grupi će izgleda biti onaj ko napravi pobjedu u gostima, a Švedska ima ozbiljan sastav i igrače koji igraju u profi evropskoj košarci. Švedska je ozbiljan protivnik i važnost utakmice je teret koji moramo znati artikulisati”, istakao je Duško Vujošević, selektor reprezentacije BiH.

 

Selektor je kazao kako u timu nema povreda, te da će svi igrači biti spremni za sutrašnji susret.

 

Alexu Renfroeu će ovo biti oproštajna utakmica od bh. publike, obzirom da nakon ovih kvalifikacija završava reprezentativnu karijeru.

 

“Igrat ćemo protiv protivnika protiv kojeg smo imali dosata problema u gostima. Očekujemo da ćemo dokazati da naša prva utakmica nije bila najbolja i da ćemo sutra odigrati puno bolje”, kazao je Renfroe.

 

Almir Hasandić, mladi igrač koji je dobio priliku da igra u A timu, ističe kako je ovo odlična prilika da uz podršku publike dođu do pobjede.

 

“Sve je na nama sutra. Moramo bit maksimalno skoncentrisani. Igramo na domaćem terenu i ovo je svakako naša prilika da dođemo do pobjede”, kaže Hasandić.

 

Podsjetimo, reprezentacija BiH sutra će u Gradskoj areni Zenica odigrati utakmicu protiv Švedske, a susret počinje u 20 sati.

 

Tekst: Radio zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.