x

U Konjicu održan humanitarni koncert za Aziza Šunju!

Pomoći nekome - znači pomoći sebe izgraditi. Svaki čovjek koji je barem jednom nekome pomogao zasigurno je osjetio ponos, samopoštovanje, ispunjenost, sreću…. Sinoć su Konjičani otkrili pravu sliku grada, zapravo svi prisutni su mogli vidjeti najljepši prizor u kojem oči mogu vidjeti, a duša osjetiti iskrenost dobrih ljudi, koji žive NA OBALAMA NERETVE, a sve zbog humanosti dobrih ljudi voljnih pomoći Azizu Šunju.

Aziz Šunj je nastanjen u selu Kašići br. 10 opština Konjic. U proteklom ratu ranjavan i ukinut mu je status RVI i trenutno putem suda pokušava povratiti taj status. Ima minimalnu penziju 325,00 KM,  Oženjen, otac dvoje maloljetne djece, živi u kući sa majkom, snahom i bratom., koji je otac četvoro maloljetne djece i jedini je zaposleni u domaćinstvu i to sa minimallnim primanjima (minimalac). Preživljavaju uglavnom baveći se poljoprivredom i stočarstvom, koje zbog nedavne smrti oca i bolesti Aziza postaje vrlo upitno i neodrživo.

 

Aziz ima problem sa bubrezima od 2010 godine, a na dijalizi je od 2012. godine i da bi nastavio normalan život i rad i obezbijedio hljeb i školu svojoj djeci neophodno mu je izvršiti transplataciju bubrega za koju je potreban iznos od 80 000 - 100 000 KM, što u većem dijelu nije u stanju obezbijediti iz vlastitih izvora... Azizu Šunj treba  prijatelje, a koji su sinoć bili kupljeni na jedno  mjestu da svojim darom nesebično daruju svoje vrijeme. 

 

Veče su uveličali Mirza Šoljanin, Amna Keskin, Hor Ajman, Damir Begić, konjički umjetnici, pobjednici i pobjednice poprock festa koji se tradicionalno organizira u ovom gradu, te brojni drugi...

 

Organizator-koncerta je udruženje dijaliznih pacijenata Konjic, pokrovitelj koncerta je Općina Konjic. 

 

Računi za uplate sredstava:

Žiro račun kod UniCredit banke 3386802172943292 Šunj Aziz

Devizni račun Šunj Aziz br. Računa 45334506101 EUR

IBAN: BA39 3386 8028 7301 7609

SWIFT: UNCRBA 22

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.