x

U Zenici obilježen 58. rođendan OŠ ``Aleksa Šantić``!

Pod sloganom ``Sretno djetinjstvo – zdrava budućnost`` jučer (ponedjeljak) je u Perinom Hanu kod Zenice upriličena priredba povodom 58. rođendana OŠ ``Aleksa Šantić`` Zenica. Priredbu je pjesmom ``Na mlađima svijet ostaje`` otvorio hor viših razreda, te je uslijedio zaista bogat kulturno zabavni program koji je obilovao nizom recitacija, plesa, pjesama i igrokaza u kojima su pokazali izuzetne glumačke sposobnosti.

Dobrodošlicu prisutnima je poželio direktor škole Džemail Pepić.

 

``Današnja svečanost se obilježava pod motom `Sretno djetinjstvo – zdrava budućnost`. Pitamo se, kako u ovom turbulentnom vremenu djecu učiniti sretnom. Šta raditi? Mada smo svi odgovorni da djeci obezbijedimo uslove za rad i stvorimo im samopouzdanje kojim će oni biti sretni i sigurni u budućnosti. Vjerujem da škola, roditelji i oni koji trebaju brinuti o djeci možemo garantovati sretno djetinjstvo i zdravu budućnost``, kazao je direktor Pepić, dodajući da je Dan škole i prilika za prezentaciju uspjeha đaka i nastavnika u proteklih godinu dana.

 

``Sa ponosom možemo kazati da su materijalno-tehnički uslovi u našoj školi značajno poboljšani tokom ove školske godine, te da su naši učenici uspješno predstavljali školu na lokalnom nivou, ali i takmičenjima viših instanci``, kazao je direktor Pepić.

 

Ovom prilikom, promovirani su i superodlikaši – učenici koji su tokom svih devet razreda školovanja imali sve petice, a to su: Haris Smajić, Sumeja Errijahi, Ilma Haseljić, Medina Huseinović, Elvedina Škiljan, Ajdin Porča, Elma Beganović, Emina Pašalić i Adna Kaknjo, a za najbolju među najboljima proglašena je Nermana Omerdić, učenica generacije.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.