x

U četvrtak performans Meme Haljevca: Slikati će po nagim modelima?

Sulejman Haljevac, poznatiji kao Memo, je jedan od  Sarajlija koji je oduvijek javno iskazivao ljubav prema svome gradu, a najljepši poklon koji može dati  zauzvrat je performans pod nazivom ``Sarajevo, ljubavi moja``.  Bit će to isto vrijeme izložba, modni, slikarski, fotografski te muzički performans. 21. maja u galeriji „Ami“, Alta shoping centar s početkom u 19 sati Memo će pozdraviti goste te prikazati svoja umjetnička djela pretočena u jedno ime i jedan grad: Sarajevo. S obzirom da se šuška kako će Memo slikati po modelima, postavlja se pitanja da li će tu iko biti nag. Kako god, saznat ćemo 21. maja.

- ``Ovo je priča o gradu koji je meni sve dao, ispričana je kroz poteze mojim kistom i mnogi će poslije imati priliku da te slike vide po Ferhadiji i Titovoj ulici. Ovo je inače i moja jubilarna izložba i želim da je podijelim sa svima vama.

 

Performans ``Sarajevo, ljubavi moja`` je jedno veliko druženje Sarajlija sa Ambasadorima država koje su pomogle obnovu Sarajeva, a isti će otvoriti poznati gitarista Aka Hukelić zajedno sa Akedemijom Pink Panter uz pjesmu Kemala Montena ``Sarajevo, ljubavi moja``.

 

Sulejman Haljevac Memo je u posljednje vrijeme vrijedno radio na novim umjetničkim djelima, sa kojima donosi potpuno novu priču u svoju dosadašnju bogatu karijeru. U slike koje su trodimenzionalne i pune ekspresionističke palete sa detaljima Sarajeva, Memo je unio posebnu notu ljubavi i predstavljaju najbolji iskaz njegovih osjećanja prema svome gradu.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.