x

U ovim mjestima vrijeme je savršeno 365 dana u godini!

Ako se pitate da li postoje mjesta u kojima nije ni pretoplo ni prehladno, u kojima je vrijeme gotovo uvijek savršeno, odgovor je da! A koja su to mjesta?

San Diego, SAD

 

Ovo je školski primjer savršene klime. Nikada prevruće i nikada prehladno, s minimalnom količinom jutarnje magle. Ako igdje postoji savršena temperatura - onda je to definitivno ovdje.

 

Malaga, Španija

 

I dok veoma malo turista uopšte zna da postoji ovaj raj na zemlji, oni znaju i da je klima ovdje blagonaklona svojim stanovnicima. Malaga se nalazi na mediteranskoj obali i ima jednu od najblažih zima u Evropi. Zamislite koje su vam mogućnosti kada znate da je vrijeme uvijek savršeno.

 

Kanarska ostrva

 

Dovoljno su blizu ekvatora da je uvijek toplo, a imaju i more i stalni povjetarac koji održava tu temperaturu u normalnim okvirima. Kanari su jedno od najljepših ostrva na svijetu, i nisu dobili ime po kanarincima nego po - psima!

 

Sidnej, Australija

 

Sidnej ima u prosjeku 340 sunčanih dana na godini. Za ostalih 25 postoji mogućnost pješčane oluje koja paralizuje grad. Ali neka vas to ne obeshrabri, Sidnej je grad koji će vas natjerati da zaboravite na sve svoje brige. Pa gdje ćete ljepšu proslavu Nove godine od one na plaži!

 

Loja, Ekvador

 

Ovo je jedno od najsunčanijih mjesta na svijetu. Prosječna temperatura ovdje se kreće u razmaku od samo dva stepena tokom cijele godine. Loja je muzička prijestonica Ekvadora, jer šta je bolja inspiracija od sunca?

 

El Paso, Teksas

 

Vjerovatno ste već čuli za ovo mjesto, proslavila ga je salsa i kvalitetno povrće za ovaj veličanstveni sos. El Paso ima savršenu temperaturu i količinu padavina kako bi biljke bile zadovoljne. Pa ako su biljke zadovoljne, kako ne bi bili i stanovnici!

 

Oahu, Havaji

 

Havaji su mali raj SAD-a, no mnogi putnici na ova ostrva susreli su se više s kišom nego sa suncem. Havaji imaju kišno razdoblje i mnogo različitih mikroklima koje mogu da igraju ulogu u vremenskim promjenama (ostrvo, planine, okean...). Oahu ima najbolji odnos kišnih i sunčanih dana, 

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.