x

U sklopu izložbe pomozite socijalno ugroženoj porodici!

U sklopu već najavljene izložbe „Per Visum De Deos“ se organizira pomoć prikupljanja osnovnih životnih sredstava za socijalno ugroženu familiju Durmić iz Ilijaša. Ova petoročlana porodica živi u kući koja je u lošem stanju i pretpostavlja se da ne bi bila u stanju izdržati sniježne nanose i jači vjetar. Oni nemaju dovoljno dobra primanja kako bi pripremili zimnicu i kupili odjeću za troje maloljetne djece. Majka i otac su psihološki bolesnici i sav novac od socijalne pomoći troše za liječenje. Napomenimo da je otac bio zatočen u logoru, što je uzrokovalo njegov psihološki poremećaj. Trenutno sada, u sklopu ove izložbe se namjerava prikupiti nešto sredstava za život ove porodice. Zainteresovani, koji imaju želju i mogućnosti da pomognu, neka se jave na broj: 062 – 887 – 561. Ovdje će dobiti i dodatne informacije o ovom slučaju iz izvora bliskim porodici Durmić. Oni koji žele donirati neku novčanu sumu neka posjete otvorenje izložbe 25. 11. u 21.00 u Galeriji Borisa Smoje, gdje će biti spremna akcija prikupljanja novčanih sredstava. 

Pored ove humanitarne akcije biti će upriličena degustacija veganih slastica i veganog bureka. Konzumaciju veganih slastica i veganog bureka koju posjetioci plaćaju onoliko koliko mogu platiti. Sva sredstva sakupljena na ovaj način će poslužiti za registraciju neformalnog udruženja „Val“ kako bi mogli bolje i aktivnije djelovati pomoću akcija poput ove kojom će vjerovatno uspjeti pomoći porodici Durmić.  

Podsjetimo „Per Visum De Deos“ (u prevodu s latinskog jezika: „Kroz Viziju Bogova“) je ime izložbe koja će kroz koncept slika bogova keltske i slavenske mitologije predstaviti trenutnu situaciju u kulturi regije Balkana. Povodom iste ideje će biti predstavljena prva knjiga žanra drama/fantastika AneDominik Rodić pod nazivom „Oštrica vulkanskog stakla“. AnaDominik Rodić (BiH) i Tomislav Dobrijević (HR) su autori ove izložbe. 

Više o izložbi možete vidjeti na Facebook stranici: "A. Dominic`s arts" .

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.