x

UBIO SESTRU, PA PUŠKU SAKRIO NA TAVAN? Novi detalji porodične tragedije kod Niša!

Maloljetni N.Đ (15) osumnjičen je da je slučajno ubio sestru Jovanu (19) očevom puškom, pa kada je shvatio šta je uradio oružje je sakrio na tavan. Na saslušanju je potom, navodno, do detaljao pisao kako je ubio sestru. Priznao je da se užasno uplašio i da je to bio razlog zbog kog je odlučio da sakrije pušku. Određen mu je pritvor zbog ubistva, a prijeti mu i boravak u Vaspitno popravnom domu u trajanju od 6 mjeseci do 4 godine.

Kako je utvrđeno tokom istrage, nesreća se dogodila nakon što se otac vratio iz lova i ostavio pušku u prizemlju kuće.

 

Navodno, dječak je potom uzeo oružje i ponio ga na sprat, gdje su bili Jovana i njihova mlađa sestra, kao i troje djece njihovog strica.

 

Miodrag Mitić, deda pomajni Jovane i N.Đ., ispričao je da je njegov unuk stajao u dnu stepenica, a Jovana na vrhu.

 

- Unuk se šalio sa njom „Jovana, Jovana...“, a kada se okrenula, puška je opalila. Zadobila je smrtonosne povrede glave, a prilikom pada je još i udarila glavom u stepenice, što je pogoršalo povrede – objašnjava očajni deda.

 

Miodrag je svjestan da će N.Đ. morati da odgovara zbog toga što je nehotice ubio sestru.

 

- Njemu je ovo što je uradio dovoljna kazna, jer će morati da živi sa tim na savjesti, to će ga pratiti cijelog života. Ono što je najstrašnije je to da naše Jovane više nema i to ništa ne može da promijeni – kaže Miodrag.

 

Roditelji stradale djevojke onijemili su od tuge. Jedva su smogli snage da spakuju Jovanine stvari prije nego što su otišli u niški Institut za sudsku medicinu kako bi preuzeli kćerkino telo sa obdukcije.

 

Jovana će biti sahranjena sutra na groblju u Svrljigu.

(Srbija Danas)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.