x

UNDP upriličio edukativno – zabavni događaj u Sarajevu!

Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske organizirao je u Sarajevu, na trgu ispred BBI centra edukativno-zabavni događaj s ciljem informisanja javnosti, prvenstveno mladih o pametnom korištenju energije, uštedi novca i zaštiti okoliša. Najmlađi su kroz kviz znanja odgovarali na pitanja o energiji, a najbolji odgovori bili su nagrađivani poklonima. Svi prisutni su dobili informacije o tome koliko je racionalno korištenje energije važno za budućnost naše planete, te su dobijali savjete i edukativne brošure o pametnom korištenju energije. 

Ovaj događaj je realizovan u okviru projekta ”Zeleni ekonomski razvoj”, koji UNDP u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske provodi na području Bosne i Hercegovine. 

 

Osim Sarajeva, u toku mjeseca septembra slične aktivnosti će biti organizovane u Banja Luci, Bijeljini, Bihaću, Doboju, Goraždu, Livnu, Mostaru, Orašju, Širokom Brijegu, Prijedoru, Travniku, Trebinju, Tuzli i Zenici. Realizacijom ovih aktivnosti želi se doprinijeti boljem razumijevanju energetske efikasnosti, naročito kod mladih osoba, te im ukazati na koji način mogu dati svoj doprinos stvaranju energetske održivosti, poboljšanju kvalitete života, zaštiti okoliša i uštedi novca. 

 

”Kroz ovaj projekat cilj nam je informisati što veći broj građana, a posebno mladih o važnosti pametnog korištenja energije s ciljem očuvanja planete i ostvarivanja uštede. Vrijeme je da se posveti veća pažnja planeti i prirodnim resursima ukoliko želimo da naša djeca imaju normalne uvjete za život.” - kazao je voditelj sektora za energiju i okoliš u UNDP-u Sanjin Avdić.

 

ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.