x

UŽAS! OTAC BACIO DIJETE NA POD: Krstili bebu, strahuju da će umrijeti - potresna fotografija!

BEOGRAD - Mojoj Milici je mnogo loše. Molila sam doktore da mi dozvole da se krsti, da mi dijete, ako se desi najgore, bude među anđelima - rekla je za Kurir Slavica Vasić (22), majka djevojčice rođene prije 17 dana, koju je otac Milomir S. (23) bacio na pod.

Djevojčica je teško povrijeđena i ljekari Dječje klinike u Tiršovoj bore se za njen život. Želju majke ispunili su u bolnici, pa je dijete jučer krstio sveštenik u prisustvu kuma Dejana Marinkovića.

 

Majci pozlilo u hodniku

 

Slomljenoj od bola, majci je nakon krštenja pozlilo i jedva je stajala kad je izašla, sjela je na stepenice i jecala od bola, ponavljajući: „Moja beba će umrijeti, čula sam kad su rekli“.

 

- Nema mi života bez mog djeteta! Bože, samo da ona preživi! Niko ne zna koliko sam se mučila da je donesem na svijet. Srce mi se kida kad je vidim onako nemoćnu - kukala je Slavica, koja je u bolnicu došla sa sestrom Milicom i ocem Živanom.

 

Očajna majka dodaje da su joj ljekari rekli da joj je dijete životno ugroženo.

 

- Lijeva strana glave joj je otečena, a na desnoj ima ogromnu čvorugu. Ima prelom lobanje na četiri mjesta i krvarenje u mozgu. Moj muž je monstrum koji je zaslužio da umre u zatvoru - pričala je majka.

 

Prema njenim riječima, s Milomirom, koji je u pritvoru, čuo se njegov otac.

 

- Svekar mi je rekao da je njegov sin zaslužio zatvor. Svekrva, koja je sve to i zakuhala, nije se javljala, niti je pitala za unuče - priča Slavica.

 

Ona je priznala da je Milomir i ranije bio nasilan.

 

- Nekoliko puta mi je udarao šamare, pa čak i kad sam se porodila. Htjela sam da sačuvam mir u kući - objašnjava Slavica.

 

Njen otac Živan, koji nije ni vidio unuče jer je bio u Austriji, došao je kad je saznao šta se dogodilo.

 

- Milomir je neradnik i bolesnik, a primio sam ga kao svoje dijete. Jedina mi je želja da ga ubijem, da ga isiječem i da mu svakih sat vremena sipam so na rane da vidi kako boli - priča ogorčeni Živan.

 

Intenzivna njega

DIJETE KRITIČNO

 

U bolnici su nam potvrdili da je stanje djeteta i dalje teško.

 

- Dijete ima teške povrede glave i centralnog nervnog sistema. Opšte stanje je teško i dijete je još uvijek životno ugroženo. U jedinici neonatalne intenzivne njege sprovode se sve neophodne terapijske i potporne mjere - rekli su u Tiršovoj.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.