x

UŽAS U LOZOVIKU KOD VELIKE PLANE: Majka i sin umrli od gladi i hladnoće!

SMEDEREVO - U selu Lozovik kod Velike Plane jučer u popodnevnim satima pronađena su smrznuta tijela Ankice T. (80) i njenog sina Žike T.  (51).

Sumnja se da su sin majka umrli od gladi i hladnoće.

 

Nesrećne ljude pronašao je komšija koji se zabrinuo pošto ih nije vidio nekoliko dana.

 

Kada je ušao u kuću, zatekao ga je strašan prizor - u sobi je vidio Ankicu ukočenu i umotanu u ćebe. Odmah je obavijestio policiju, koja je u drugoj sobi pronašla mrtvog i njenog sina.

 

- On nije nigdje radio, a majka nije imala penziju. Nisu imali nikakvih prihoda. Struja im je isključena ima 4-5 godina – kaže Mirjana, druga sestra, koja je udata u selu Vrbovac gdje i živi. Ona je došla da se sa starijom sestrom Draganom pobrine oko sahrane.

 

Po Draganinim riječima, njena majka i brat su samo jednom dobili 11.000 dinara pomoći od Centra za Socijalni rad u Velikoj Plani.

 

Kako kaže, Živorad je trebalo da ode da reguliše njihov status, da dobiju i zdravstvene knjižice, vjerovatno i pomoć, ali to nikada nije uradio.

 

- Zbog lijenosti, pretpostavljam, šta drugo da mislim, takav je bio. Tolike godine bez ikakvih primanja, bez struje, a on ni za to da ne ode – kaže komšija Tufegdžića koji je došao da im se nađe u ovom teškom trenutku.

 

Od mjesne zajednice su, nezvanično saznajemo, prošlog ljeta dobili šporet na drva.

 

Kuća u kojoj su živjeli je malo izdvojena iz naselja, ali se nalazi na samo stotinak metara od željezničke stanice u Lozoviku, i na dvadesetak metara od prvih komšija.

(Kurir/Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.