x

Učiteljica ponizila djevojčicu zbog odjeće prvi dan škole!

Alicia Rogers bila je iznenađena kada se njena kćerka Jordynn prvi dan škole vratila ranije kući tužna i uznemirena. Djevojčica joj je ispričala da joj je učiteljica rekla da nije prikladno obučena za školu te je natjerala da ode do školske bolničarke i pronađe nešto čime će se pokriti. Djevojčica je zbog toga cijeli dan u školi bila u jakni, iako su temperature su i dalje bile visoke.

“Učiteljica joj je prišla i rekla da joj majica nije primjerena za školu i poslala je školskoj bolničarki da pronađe nešto čime će se pokriti. Želim napomenuti da mi se niko nije izvinio zbog ovoga, a niko me čak nije ni kontaktirao. Ovo se dogodilo na prvi dan škole, ona je jako posramljena i uznemirena. Djeca su joj prilazila i pitala je zašto ne skine jaknu kada joj je vruće u njoj te zašto je upala u nevolju.

 

Ja sam joj odabrala tu odjeću jer četvrtkom ima trening popodne i uvijek tada nosi sportsku odjeću. Poštovali smo školsko pravilo o naramenicama koje moraju biti debele najmanje tri prsta, a nije pokazivala ni trbuh. Mislim da je ovo sasvim primjerena odjeća s obzirom na klimu u kojoj živimo”, napisala je ljutita majka kojoj nije jasno zašto je učiteljica jednostavno nije kontaktirala nakon nastave.

 

“Shvataju li ljudi koliko ovo nije u redu? Ovako šaljemo poruku mladim djevojčicama da se moraju sramiti svoga tijela te da svojim tijelom ometaju druge u obrazovanju. Moja kćerka ima 10 godina, dobra je, pristojna učenica koja se uvijek odnosi s poštovanjem i prema drugoj djeci i prema učiteljima”, kaže Alicia.

 

“Mojoj kćerki su ovim postupkom poručili da je njezin izgled važniji od obrazovanja i to me ljuti i žalosti”, zaključila je majka.

(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.