x

Ugljikohidrate izbacite iz jelovnika prije spavanja!

Znamo da ne smijemo da jedemo kasno naveče jer se od toga debljamo. Posljednji obrok u danu bi trebao biti skroman i lagan.

Ako opteretimo želudac prije spavanja masnom i ljutom hranom dogodiće se probavne smetnje, žgaravica i nadutost. Međutim, ako ste jako gladni ne biste trebali ništa ne jesti.

 

Bitno je samo da ne jedete sve što vam dođe pod ruku nego pojedite konkretan i zdrav obrok, prenosi savjetnica.hr.

 

Organizacija i planiranje večere će vam pomoći u tome. Znate da nije isto pojesti navečer vrećicu čipsa ili čokoladu ili svježi sir s tunom.

 

Svakako, ako ne možete ne jesti prije spavanja, jedite hranu koja vam neće opteretiti želudac, a što će vas ipak zasititi.

 

Dva do tri sata prije spavanja ne bi trebalo da večerate i to je zlatno pravilo. Isto tako, trebate pripaziti na količinu obroka i trebali bi da izbjegavate ugljikohidrate.

 

Povrće i proteini će zadovoljiti sve vaše nutritivne potrebe i nećete u organizam unijeti nepotrebne kalorije.

 

Dakle, ugljikohidrate izbacite iz jela prije spavanja.

 

Prilagodite prehranu svome dnevnom ritmu, tako da ako oko 7 naveče još niste gladni, ne postanete gladni baš kad trebate ići spavati.

 

Tempiranje dobrog vremena večere će vam pomoći ako se borite s viškom kilograma.

 

Ako morate grickati nešto naveče neka to budu orašasti plodovi.

 

Orasi, bademi, lješnjaci ili indijski oraščići će vam dati energiju i zasititi vas. Naravno, iako su zdravi, ne smijete pojesti cijelu vrećicu.

 

Mnogi ljudi ne mogu zaspati ako su gladni, pa tempirajte večeru da vam se ne dogodi glad prije sna i nikako ne preskačite večeru jer bi mogli pasti u napast da pojedete prvo što vam padne pod ruku.

 

Glad možete ublažiti i čašom vode i to će vam sigurno pomoći.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.