x

Uplakana Sarajka policiji: Pređite na našu stranu!

Građani Sarajeva i danas su odlučili izaći na ulice i mirnim protestom iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u gradu, kantonu i državi. Tokom protesta građana pred zgradom Policijske uprave Centar desila se zanimljiva scena kada je jedna od okupljenih demonstrantica očajnim glasom pozvala policiju da ``pređe na stranu demonstranata``, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, jedna od građanki koja je danas došla da zajedno sa ostalima protestuje kroz suze je pozivala policajce koji su se nalazili u kordonu da pređu na stranu demonstranata.

`Pređite na našu stranu`, uzvikivala je djevojka stojeći u neposrednoj blizini policijskog kordona.

Demonstranti su se danas okupili ispred zgrade Tužilaštva kantona Sarajevo, gdje su ih dočekali policajci koji su skinuli kacige i spustili štitove, što su okupljeni građani pozdravili aplauzom.

Na ulicama prijestolnice BiH nalazi se oko 300 građana koji traže puštanje na slobodu demonstranata privedenih tokom nereda u petak.

Više desetina građana okupilo se danas ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu, gdje je nastavljen mirni protest koji je održan i jučer.

Izvor:Radiosarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.