x

Upozorenje jednog od najvećih živih intelektualaca na svijetu LEDI KRV U ŽILAMA!

Jedan od najvećih živih intelektualaca svijeta, filozof, lingvista i profesor čuvenog MIT Noam Čomski osuo je paljbu po američkoj Republikanskoj partiji, nazvavši je ``najopasnijom organizacijom u historiji svijeta``.

- Svijet nikada nije imao jednu organizaciju koja je tako predano posvećena uništenju planete Zemlje - rekao je Čomski.

 

Čomski je osudio administraciju novog predsjednika Donalda Trampa, istakavši da je pokazala ``totalni nemar kada je u pitanju budućnost planete``, te da se posvetila ``uništenju svih zakona o klimatskim promjenama i očuvanju Zemlje``.

 

- Ova administracija ima samo jedan cilj - profit. Sistematski uništava vladine institucije, poput Agencije za zaštitu životne sredine i Odsjeka za energetiku, koje su snažno podsjećale na opasnosti od globalnog zagrijavanja. Da li je ikada u historiji svijeta postojala jedna tako opasna organizacija poput Republikanske partije, sa toliko posvećenošću da uništi ljudski život na Zemlji? -rekao je Čomski u govoru koji je održao pred studentima na platformi koju je organizovao ``Democracy Now``.

 

Profesor je potom rekao da ``odbija da republikance naziva političkom partijom, jer oni to nisu``, i poručio da se ``Amerika ubrzano izoluje i postaje jedna od rijetkih država koje ne ulažu napore u borbi protiv klimatskih promjena``.

 

- Postoji čitav jedan svijet koji pokušava da promijeni nešto. Možda ne čini dovoljno, ali se barem trudi. Neki su postigli mnogo, poput Danske, dok smo sa druge strane mi: svijet izolacije svijesti o globalnom zagrijavanju i opasnostima koje sa sobom nosi. Naša vlast kao da poručuje da nije dio toga, štaviše: trudi se da potkopa trud i borbu za očuvanje planete - rekao je Čomski.

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.