x

VIDEO: Ovo NIJE još jedna reklama za čaj!

Da reklama za čaj ne mora biti samo još jedna obična reklama dokazao je domaći brend BONITO s novim videom koji pokazuje ljepote 16 krajolika širom Bosne i Hercegovine. S ciljem isticanja prirodnih ljepota zemlje, krenuli su u misiju koja je trajala godinu dana. Tokom ovog putovanja obišli su i snimili skrivene lokacije koje oduzimaju dah i predstavljaju pravo bogatstvo.

Kiša, snijeg, neobilježeni i neprohodni putevi ih nisu spriječili u namjeri da kroz ovu neobičnu reklamu za Bonito čajeve ukažu na prirodne potencijale koji nas okružuju. Ističu da su ih nedirnuta priroda i čista voda dočekali u svakom mjestu, a osmijehe su im izmamili i mještani svojom susretljivošću i gostoprimstvom.

 

Pitali smo ih kako je izgledalo ovo putovanje i kakva su njihova iskustva.

 

„Uskim ulicama Počitelja, grada koji je karakterističan po srednjovjekovnoj tvrđavi u dolini Neretve, se širi miris cvijeća koje lokalno stanovništvo prodaje na tezgama. Ovdje smo probali najbolji domaći sok od šipka po kome je ovaj kraj poznat.

 

Na ulazu u selo Lukomir, najviše naseljeno mjesto u BiH, su nas dočekale bake koje prodaju šarene priglavke. Lokalno stanovništvo nam je ispričalo da se po dolasku prvog snijega iseljavaju iz kamenih kuća i napuštaju selo kome se tada može prići samo pješke ili na skijama.

 

Manje poznata je činjenica da je pećina Vjetrenica stanište čovječije ribice, a naša snimateljska ekipa je imala priliku da ovu endemsku vrstu i dodirne.

 

Zlatno-žuti planinski obronci, potpuna tišina i sunce koje izlazi iza najvišeg planinskog vrha, Maglića, je nesvakidašnje iskustvo u kome svi možemo da uživamo zahvaljujući ovom videu. Najljepši zalazak sunca krije ,snježna ljepotica` Jahorina na čijim je vrhovima konzumacija čaja neizostavna.

 

Na svakoj lokaciji smo naišli na kristalno čistu i pitku vodu, a nevjerovatna priroda koja miriše po čaju nas je ostavila bez teksta.“

 

Brend BONITO je ovim videom želio da predstavi manje poznate lokacije koje zaslužuju da budu primjećene zbog svih ljepota koje kriju. Upravo ovdje, u zemlji nedirnute prirode i čiste vode napravili su Bonito čaj.

 

Ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.