x

Vilner pretvara Mercedes u kraljevsku rezidenciju!

Većina tunera posebnu pažnju pridodaje performansama i izvedbi eksterijera. Međutim, postoji jedan koji posebnu pažnju posvećuje baš interijeru, a to je …

Vilner. Tvrtka osnovana ne tako davne 1996. godine  koja posebnu pažnju posvećuje dizajnu, a prisutna je diljem svijeta. U njihovu kreativnost i inovativnost uopće ne treba sumnjati jer su se do sada dokazali kroz zaista genijalan redizajn kako interijera tako i eksterijera brojnih modela. Kroz njihove ruke su tako prošla neka od najzvučnijih imena auto industrije poput Maser GradnCabrio, Bentleya, BMWa, Mercedesa pa čak i naše gore lista, Rimac Koncept modela. Posljednji projekt ovih genijalnih dizajnera je redizajn Mercedes S klase. Rezultat?

 

Dijelovi interijera presvučeni crnom kožom upakirani u materijal kodnog imena Alcantara (za dio čitateljstva koji do sada nije čuo za ovako nešto, radi se o jednom od najpoželjnijih, ako se zanemari zahtjevno održavanje,  materijala za oblaganje). Posebna pažnja posvećena je upravljaču jer kako navode iz Vilnera, baš je upravljač taj koji povezuje vozača s automobilom. Kako bi ta veza bila što bolja Vilner je upravljač oplemenio najboljim mogućim materijalom, odnosno kombinacijom Nappa kože i Alcantare.

 

Ostatak interijera također je prošao kroz modifikacije. Prtljažnik je presvučen već spomenutim materijalima upotrijebljenim za sjedala pa će tako svi biti oduševljeni izgledom prtljažnika kad će klijent istovarivati prtljagu iz njega. Poznati Mercedesov interijer je tako dobio potpuno novu, tamnu nijansu boje i pretvoren je u kraljevsku rezidenciju.

 

Inače ako ste zainteresirani za usluge ovih dizajnerskih genijalaca možete ih bez ikakvih poteškoća kontaktirati preko njihove web stranice baš kao i klijent o čijem limenom ljubimcu donosimo priču. Prema riječima Vilnera, dotični je vezan pupčanom vrpcom sa svojim Mercedesom S 63 pa je odlučio podariti mu sasvim novu dimenziju. Pošto je htio ostati anoniman nazvan je „The King“, a njegovi zahtjevi nisu bili nimalo skromni.

 

Pošto se Vilner primarno bavi dizajnom, performanse nisu mijenjane. Pa se tako ispod poklopca motora S klase nalazi V8 pogonski agregat zapremnine 5.5 litara koji razvija 577 konjskih snaga, što je sasvim solidno. Inače, ako ste ljubitelj S klase, Mercedes je u posljednjim fazama razvoja modificirane S klase koja će ponosno nositi naziv AMG. Ono što donosi su novi 12.3 inča veliki zasloni za putnike na stražnjim sjedištima, 603 konjske snage i još mnogo toga.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.