x

Vjenčanje godine: Lionel Messi u rodnom gradu Rosariju izgovorio sudbonosno ``da``!

Nogometna zvijezda Lionel Messi oženio je dugogodišnju djevojku Antonellu Roccuzzo u argentinskom gradu Rosariju gdje je i rođen. Messi i Antonella znaju se od djetinjstva, a imaju i dva sina Thiaga i Matea.

Ceremonija je održana u luksuznom hotelu, a među 260 zvanica bili su Messijevi suigrači Luis Suárez, Neymar i Gerard Piqué sa suprugom Shakira. Dio gostiju doletio je u Rosario privatnim avionom. 

 

Argentinski list Clarín piše da Messi nije poznao nijednog svog nedavnog trenera, uključujući Pep Guardiola, koji je sada u Manchester Cityju. Na spisku zvanica nije se našao ni Diego Maradona, nogometna legenda iz Argentine.

 

 

Vjenčanje je pratilo oko 150 novinara koji su dobili akreditacije za ulazak u posebnu prostoriju za novinare, ali nisu mogli prisustvovati ceremoniji. Argentinski list Clarín nazvao je ovo vjenčanje ``vjenčanjem godine`` i ``vjenčanjem stoljeća``.

 

Messi je upoznao Antonellu kada je imao pet godina. Ona je rodica njegovog najboljeg prijatelja Lucasa Scaglia koji je također profesionalni nogometaš. Ponudu da igra u Barceloni prihvatio je kada je imao 13 godina pod uvjetom da mu, zbog nedostatka hormona rasta, plaćaju liječenje. Govorio je o poteškoćama s kojima se suočavao ostavljajući svoje voljene. Sa Antonellom trenutno živi u Barceloni.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.