x

Vlasnici najvećih diskoteka TK-a tvrde: Ulaznica od 10km je prošlost!

Tuzlanski kanton po svojoj moći samih muzičkih nastupa, popularnih estradnjaka definitivno godinama važi za najjači ``muzički`` kanton u državi. 

Kada su u pitanju muzička dešavanja i nastupi raznih estradnjaka naše zemlje i regiona odlučili smo porazgovarati sa vlasnicima najvećih diskoteka Tuzlanskog kantona(Federacija Bosna i Hercegovina).

 

Pogodnosti iz prošlosti(kada je u pitanju Galaxis) idu i dalje u susret studentima i školarcima.Kada su u pitanju koncerti naših i zvijezda regiona, pojedini vlasnici diskoteka odlučili su progovoriti na dugogodišnju nepravdu.Studentska  i školska populacijia su neminovno najveći posjetioci ugostiteljskih objekata, time su pojedini vlasnici odlučili da cijene ulaznica moraju pogodovati njihovom novčaniku.

 

Sasvim je realno i za svačiji džep da cijena ulaznice bez obzira na ``IME`` t.z.v. muzičke zvijezde ne smije preći 8km.U mojoj diskoteci ulaznice bez obzira na ``ime``, odgovorno tvrdim u prodaji-predprodaji su najniže u cijeloj državi.Previše cijenim svoje goste i nikada neću staviti ulaznicu veću od 8km.Većina pjevača je bezobrazna, te izmišlja apsurdne fiksne ili cifre ulaznica što je danas ludost.Kada narod nema bukvalno šta jesti, ja suosjećam sa njima i nikada neću sebi dozvoliti da na taj način otimam od njih.Uz pristupačne cijene ulaznica i pića, mojim gostima time želim dati do znanja da se osjećaju kao kod svoje kuće.Više volim svakog svoga gosta od bilo kojeg pjevača, živim sa svojim gostima, a ne s pjevačima priča Nerko Mujkić vlasnik diskoteke Galaxis iz Srebrenika.

 

Podsjetimo nedavnim nastupom Allegro Benda u Galaxis-u, cijena ulaznice u predprodaji je iznosila 3, na dan koncerta 5km.

 

Sličnog mišljenja je i Ramiz Saletović (QM diskoteka, Banovići)..

Kada se uzmu u obzir svi drugi troškovi, 3-8 km cijena ulaznice je sasvim uredu.Na žalost mnogi drugi vlasnici objekata nikada se ne konsultuju sa svojim kolegama da se napravi jedinstvena cijena bar na TK, gdje se cifre nastupa i ulaznica lupaju kako ko hoće.Gosti naših objekata ipak trebaju da znaju gdje je kvalitetan i dobar provod, ali uz pristupačne cijene.Želim reći da nikada neću pristati na apsurdne cifre pojedinih pjevača čime bi svom narodu učinio bilo kakvu nepravdu iskren je Saletović.

 

Previsoke cijene ulaznica i općenito nastupa pojedinih muzičkih zvijezda i kvazizvijezda nisu izostale komentara Senada Hadžića vlasnika Crown*s Cluba iz Kalesije.

 

Svi znamo kakvo je trenutno stanje u našoj državi, mislim da cijena ulaznice ne smije preći 7km.Studentima koja su svakodnevni i većinski gosti mog objekta uvijek pokušavam izaći u susret sa najnižim cijenama i kada su u pitanju velike zvijezde.Mislim da bi na obostrano zadovoljstvo većina estradnih umjetnika mogla i trebala malo da razmisli o svojim nastupima i propustima pri samom dogovoru iskren je Hadžić.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.