x

Volvo XC90 lako parkira na uska mjesta!

Parkiranje je olakšano zahvaljujući inovativnoj IntelliSafe tehnologiji, i to za klasično automatsko parkiranje s mogućnošću paralelnog uparkiravanja

Stvoren za očekivanja modernih kupaca u pogledu inteligentne funkcionalnosti, potpuno novi Volvo XC90 donosi niz inovativnih tehnoloških rješenja koja olakšavaju nezgodne situacije prilikom parkiranja u uska mjesta. IntelliSafe tehnologije sada uključuju i unaprijeđeni pilot za asistenciju kod parkiranja koji nudi mogućnost automatskog parkiranja u željeno parkirno mjesto te mogućnost paralelnog uparkiravanja. Volvo XC90 može sada prikazati i digitalno kreirani pogled od 360 stupnjeva iz ptičje perspektive na velikom središnjem ekranu. 

 

`Nekoliko studija različitih instituta pokazalo je da dvije trećine ispitanih vozača osjećaju nelagodu prilikom parkiranja u uska mjesta. Opcije kao što su pilot za asistenciju kod parkiranja i pogled iz ptičje perspektive olakšavaju ove stresne situacije te ih čine ugodnijima, a samo parkiranje preciznijim,` ističe Dr Peter Mertens, stariji dopredsjednik odjela za istraživanje i razvoj pri Volvo Car grupaciji. Dodatno unaprijeđeni pilot za pomoć pri parkiranju olakšava paralelno i obično parkiranje tako što preuzima proces upravljanja nad upravljačem vozila dok vozač mijenja brzine te kontrolira samu brzinu automobila. 

 

Izvor: automotorisport.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.