x

Vučurović: Ako sam ja najveći problem, lako ćemo to riješiti!

Crnogorski košarkaš Nikola Vučurović kada je potpisivao za KK Bosna nije ni slutio da će mnogo godina poslije postati ``slučaj`` u bh. sportskoj javnosti. 

Najveći košarkaški brend s naših prostora zbog ogromnih dugovanja prema Vučuroviću, koji je u klubu igrao od jula 2008. do novembra 2009. godine, se nalazi pred gašenjem. Dugovanja iznose blizu 180.000 KM, a ukoliko se novac ne isplati, prema FIBA-inim sankcijama ime Bosna će postojati samo na papiru. 

 

Vučurovićev spor sa sarajevskim biserom traje godinama. Nevjerovatno je kako do sada niko nije uspio pronaći adekvatno rješenje, a dok su se neki nadali da će dug biti oprošten ili zaboravljen, kamate su rasle i došlo je do stanja u kojem se Bosna danas nalazi. 

 

Ne krije Vučurović da bi mu teško palo da bude krivac za gašenje Bosne, a dio novca koji mu se duguje je, kako je rekao za SportSport.ba, spreman oprostiti. 

 

``Teško mi je gledati ovakvu situaciju. Moj slučaj je postao najaktuelniji i ne bih se osjećao lijepo da na kraju budem ja krivac za gašenje Bosne. Nisam ja od onih koji striktno potražuje svoj novac, spreman sam napraviti ustupak i jedan dio oprostiti Bosni. To možda ne bi niko drugi uradio. Koliko tačno? Ne bih detalje otkrivao, jer imam takav dogovor sa ljudima iz kluba, ali sigurno je da želim pomoći u ovome svemu jer mi nije u cilju da se ugasi Bosna``, kazao je Vučurović na samom početku razgovora i potom dodao:

 

``Želim još nešto reći, agenta Samira Avdića koji me je doveo u klub sada okrivljuju da je tužio Bosnu. U ugovoru stoji da se potražuje samo novac koji je meni dužan, a njegove provizije se ne pominju. On nema ništa sa ovim.``

 

Vučurović je u Skenderiju stigao iz Igokee kao ponajbolji igrač bh. prvenstva. Prelaskom u rivalsku Bosnu je sebi zatvorio vrata kluba koji mu je dao puno.

 

``Prelazak u Bosnu se sada ispostavlja kao greška u karijeri, ali stvari ne mogu mijenjati. U Bosnu sam odlučio doći isključivo iz sportskih razloga, privukla me ta Jadranska liga, što se realno gledajući nije moglo porediti sa samo igranjem u bh. prvenstvu. Na kraju sam možda pogriješio jer sam u Igokei bio bolje tretiran. Što se tiče mojih igara u Bosni, mislim da nisam pružio onoliko koliko se od mene očekivalo. U sportu je to normalno. Nekad se stvari poklope, a nekada se mora krenuti od nule``, priča nam Vučurović. 

 

Pri raskidanju ugovora sa Bosnom je želio da se sve riješi mirnim putem. Sve detalje je dogovorio uz džentlmenski pruženu ruku s direktorom kluba, ali...

 

``Prva sezona sa Bosnom je bila uspješna. Problemi su se javili na početku naredne sezone kada je klub dugovao novac igračima i neizvjesnost je bila sve veća. Uslijedili su potom slabi rezultati, a klub mi je iz nezadovoljstva onim što sam pružio ponudio sporazumni raskid ugovora. Do tog momenta Bosna mi je bila dužna tri odrađene plate, a premda sam imao ugovor prema kojem su mi trebali isplatiti sav novac koji mi pripada, prihvatio sam da pored tri zarađene dobijem još jednu platu čime bi stavili tačku na cijelu priču. Ukupno se radilo o cifri od 36.000 eura, međutim na kraju nisu ispoštovali ništa od dogovorenog i odlučio sam podnijeti tužbu FIBA-i``, kaže Vučurović i dodaje da mu je kasnije nuđen ``smiješan`` novac da zaboravi sve. 

 

Priznaje Vučurović da se pri podnošenju tužbe nije ni nadao da će doći do trenutne situacije. 

 

``Ne znam kako je došlo odjednom do toga da je Bosna pred gašenjem. Nisam nikada ni sanjao da bi se to moglo desiti. Želio sam samo da dobijem novac koji sam zaradio i koji mi je obećan pri napuštanju kluba, a ako sam ja odjednom najveći problem, to možemo lako riješiti onda. Krivo mi je stvarno.`` 

 

Vučurović se prije nekoliko dana sastao sa direktorom kluba Damirom Krupalijom kako bi se pokušao naći zajednički jezik.

 

``Sa Krupalijom sam se našao u Podgorici i razgovarali smo otprilike dva sata. Pregovaramo i dalje. Mislim da će se na kraju naći rješenje, jer postoji volja s obje strane, a ovom prilikom njega želim pohvaliti za trud koji ulaže da se stvar riješi. Od svih koji su me ranije zvali i pregovarali, on je najkonkretniji. Volio bih više da smo u Podgorici sjeli kao prijatelji, jer se poznajemo jako dugo``, riječi su Vučurovića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

 

Pored Bosne, Vučurović je u svojoj karijeri još igrao za Vojvodinu, Ibon, Lovćen, Ergonom, Clermont, Koln, Crvenu zvezdu, Igokeu, Brest, Morgen, MTZ Skopje, Feni Industries, Teodo Tivat, Craiovu i Sigal iz Prištine.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.