x

Westbrook i George vodili Thunder do pobjede protiv Clippersa

Košarkaši Oklahoma City Thundera pobijedili su na gostovanju Los Angeles Clipperse sa 127:117 uz sjajne partije Paula Georgea i Russella Westbrooka. 

Oklahoma se nalazi u sjajnoj formi u posljednje vrijeme i ovo joj je bila osma pobjeda na posljednjih 10 utakmica, dok su Clippersi doživjeli četvrti potraz uz šest pobjeda.

Utakmica je počela izjednačeno, a i bila je izjednačena sve do posljednje dionice. U prvoj četvrtini manju prednost stvorila je ekipa Clippersa koja je imala vodstvo 33:30, da bi u drugoj dionici Thunder uzvratio i slavio sa 34:31. Treći period ponovo dobijaju domaći sa tri poena razlike, ali susret je ipak odlučen u posljednjoj dionici koju su gosti dobili sa čak 33:20.

Thunder su do pobjede vodili Russell Westbrook i Paul George sa 29, odnosno 31 poenom. Russell je čak imao i triple-duble učinak jer je upisao 12 skokova i 11 asistencija. Njih je pratio Carmelo Anthony sa 22 poena i četiri skoka. Kod poražene ekipe najbolji su bili Blake Griffin i DeAndre Jordan sa 24, odnsono 26 poena i 17 skokova.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.