x

ZASLUŽENO: Koga je Džeko ``ispljuvao`` nakon sinoćnjeg poraza?

Džeko: Idemo tužni kući, ali s nama bi trebao i sudija!
Nogometaši Bosne i Hercegovine bili su izrazito ogorčeni suđenjem na utakmici protiv Nigerije u sklopu 2. kola grupe F, u kojoj su upisali minimalni 1-0 poraz i ostali bez šansi za plasman dalje.

Nigerija je preko Petera Odemwingieja slavila s 1-0, no prije tog pogotka, kojem je prethodio prekršaj, Bosna i Hercegovina, tačnije Edin Džeko, je postigao sasvim regularan gol koji je novozelandski sudija O`Leary poništio zbog nepostojećeg ofsajda.

 

Najoštriji u kritiziranju sudija bio je ``strijelac`` Edin Džeko.

 

``Trebali smo pobijediti, a sudija se treba sramiti svog suđenja. Naša ekipa ide kući i tužna je zbog toga, no s nama bi kofere trebao pakirati i sudija. On je u potpunosti utjecao na ishod utakmice koju smo izgubili i zbog koje se vraćamo kući``, smatra Džeko, na kojeg se nadovezao Zvjezdan Misimović.

 

``Sudije su pogriješile, no mi nismo trebali izgubiti ovu utakmicu. Edin je postigao sasvim regularan pogodak, ali ne možemo više ništa učiniti po tom pitanju.``

 

Grupu predvodi Argentina sa šest bodova, Nigerija ima četiri, Iran jedan, a na dnu je Bosna i Hercegovina bez bodova. U posljednjem će kolu BiH igrati protiv Irana, koji uz svoju i pobjedu Argentine protiv Nigerije može izboriti osminu finala.

Izvor:Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.