x

ŽENA IZ SRBIJE HTJELA U GRČKU PA POSTAVILA PITANJE NA FEJSBUKU: Uslijedila je lavina komentara, ali i upozorenje na smrt!

Nakon objave žene na društvenoj mreži u kojoj postavlja pitanje o nebezbijednom prevozu djece do mora, uslijedili su osuđujući komentari drugih članova grupe. Jedni su pokušali da je spriječe, a nekima je do te mjere njeno pitanje bilo nevjerovatno da su čak i zbijali šale. Tim povodom oglasio se i stručnjak koji je najoštrije osudio njenu namjeru.

``Da li Grci i Makedonci prave problem ako je u kolima više osoba? Planiramo da putujemo troje odraslih i troje djece...``, dio je poruke koju je žena postavila na Fejsbuku, nakon koje je uslijedila lavina osuda, kritika, savjeta, ali i komičnih komentara.

 

Ukoliko bi došlo do realizacije ove ideje, dvoje odraslih bi najvjerovatnije sjedilo na prednjim sjedištima, dok bi pozadi bilo dvoje djece i odrasla osoba koja bi jednogodišnje dijete držala u naručju.

 

Direktor komiteta za bezbijednost saobraćaja Damir Okanović smatra da je ovakva zamisao tragična i krajnje opasna, kao i to da bi najveća kazna koja bi se mogla dobiti bila ``smrt djeteta``.

 

- Tragično je razmišljanje roditelja koji ne razumije da na ovaj način ugrožava život svog djeteta. U slučaju sudara ili prevrtanja automobila dijete od godinu dana bi doživjelo teške povrede ili bi bilo usmrćeno, i to od strane one osobe koja ga je držala u naručju – kaže Okanović istučući da su kazne za takvo ponašanje u saobraćaju: smrt djeteta, teška povreda djeteta, ``a ako imate sreće, u Srbiji ćete biti kažnjeni novčano iznosom do 30.000 dinara.``

 

Osvrćući se na pređašnje iskustvo, Okanović navodi da u ovakvim situacijama najviše stradaju djeca i to zbog svoje krhkosti i nepažnje roditelja.

 

- Djeca su prosto osetljivija na sile koje djeluju pri sudaru. Niko, pa ni roditelj, nema pravo da se igra sa životom djeteta. Napominjem da taj stav znači da odrasla osoba nije svjesna opasnosti, a ne da ne voli ili ne mari za svoje dijete. Takve stvari ne treba raditi ni na putu do vrtića, u desetominutnoj vožnji, a kamoli na putu do Grčke dugačkom 880 kilometara – naglašava on.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.