x

ŽESTOK MOMAK CRNE GORE OSTAO BEZ OBJE NOGE: Stravična eksplozija osveta za ubistvo naručena iz BEOGRADA?

Duško N. Roganović ostao je bez obje noge, nakon što je oko 14.40 sati juče u Herceg Novom eksplodirao ``golf`` kojim je upravljao. Do detonacije je došlo na Jadranskoj magistrali u blizini glavne autobuske stanice u tom gradu, dok se vozilo kretalo od Meljina ka Igalu. Bomba u Roganovićevom automobilu najvjerovatnije je aktivirana daljinskim upravljačem.

Roganović je nakon eksplozije u kritičnom stanju odmah prebačen u Opštu bolnicu u Meljinama gdje mu je pružena pomoć. Međutim, na lični zahtjev porodice ubrzo je helikopterom transportovan u Klinički centar u Podgorici.

 

Javni servis Crne Gore prenosi da je Roganović trenutno stabilnih vitalnih parametara, ali da je životno ugrožen.

 

Kako pišu podgoričke Vijesti, očevici eksplozije kažu da su bili šokirani jezivim prizorom, a dijelovi automobila letjeli su po magistrali i obližnjem parkingu. Pravo je čudo da još neko nije stradao jer su na autobuskoj stanici bila tri autobusa i 70 putnika. Lakše povrede je zadobila jedna žena, ali ona nije zatražila ljekarsku pomoć.

 

Viša državna tužiteljka Tanja Čolan Deretić ``Vijestima`` je saopštila da je obavila uviđaj sa službenicima Uprave policije, timom Forenzičkog centra i vještakom za PEH.

 

- Dala sam određena uputstva policiji za postupanje, biće urađena određena vještačenja - rekla je ona.

 

Ko je Duško Roganović?

 

Roganović je prvostepenom presudom osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo vođe navijača Delija Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. godine. Kako saznajemo, veze sa kriminalom imali su i njegov otac koji je devedesetih bio osuđen za šverc 11 tona cigareta, a njegov brat takođe za ubistvo.

 

Roganović je za likvidaciju jednog od vođa navijača ``Crvene zvijezde`` prvo osuđen na 12 godina, ali mu je pravosnažnom odlukom Apelacionog suda zatvorska kazna smanjena na osam godina. Roganović je u januaru 2016. godine odslužio kaznu i izašao iz zatvora.

 

Istvoremeno, tada su potvrđene oslobađajuće presude podgoričkog Višeg suda njegovom bratu Vladimiru M. Roganoviću i Draženu Čađenoviću - da su zajedno sa Duškom ubili Vesnića...

 

U prvostepenoj presudi sudije Ratka Ćupića konstatuje se da je dokazano da je Duško Roganović naoružan pištoljem ispalio više hitaca prema Vesniću, koji su ga promašili, a da mu je potom  prišao dok je sjedio na klupi i ispalio još dva hica - koja su rikošetirala i nanijela smrtonosne povrede Beograđaninu.

 

Piše i da sud nije mogao da prihvati navode optužnice da su Vladimir Roganović i Čađenović držali Vesnića dok je sjedio na klupi i tako ga onemogućili da se brani.

 

Prema saznanjima ``Pobjede``, Roganović je bio blizak sa članovima ``kavačkog klana``, koji je u sukobu sa članovima ``škaljarskog klana.``

 

Nalogodavac iz Beograda?

 

Zbog veza sa ovom kriminalnom grupom, policija ispituje da li se upravo u redovima ``škaljaraca`` krije potencijalni napadač. Isto tako ne isključuje se ni mogućnost da je nalogodavac Roganovićeve likvidacije iz Beograda, a motiv osveta za ubistvo Vesnića.

 

Mogućnost da je ekslpozija ``stigla iz Beograda`` ne isključuje ni crnogorska policija, saznaje nezvanično Blic.

 

Herceg Novi u strahu od Roganovića

 

Porodica Roganović u Herceg Novom drži nekoliko kafića i noćni klub. Među mještanima kruži priča da su upravo braća Roganović likvidirala muškarca koji im je bio konkurencija u poslu.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.