x

Zarolane lazanje!

Lazanje su lazanje,ali ovdje mi je naglasak na najboljem okusu zapečenog mini paradaiza

Sastojci za zarolane lazanje:

 

400 g listova za lazanje

2 glavice luka

po 100 g mrkve i celera

4 kašike ulja

500 g mljevenog mesa

biber,so,šećer

1 velika kašika koncentrata od paradaiza + voda ili temeljac

ili

1 mala flašica domaćeg umaka od paradaiza

500 g mini paradaiza

200 g naribane mozzarelle

Priprema zarolanih lazanja:

 

Ako koristite suhe lazanje prokuhajte ih 5 minuta, ocijedite pa stavite sa strane jednu pored druge na foliju. Ako koristite svježe (mekane) ne trebate ih kuhati.

Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite na luku, dodajte ribanu mrkvu i celer pa pržite još oko 10 minuta. Potom dodajte mljeveno meso i začinite.

 

Ako imate dodajte domaći umak od paradaiza (ili kuhani paradajz). Ako nemate dodajte koncentrat i zalijte sa oko 2 dcl temeljca ili vode.

Redukujte da vam bude gusto i lako za mazanje.

 

Pećnicu zagrijte na 200 stepeni .Ako imate velike lazanje premažite jednu i zarolajte te stavite u namaštenu tepsiju. Ako su vam lazanje normalne,male ...stavite jednu pored druge da se malo preklapaju pa je tada zarolajte napunjenu.

 

Složenac prekrijte prerezanim mini paradaizom i obilno pospite sa ribanom mozzarellom. Zapecite oko 20-25 minuta dok se sir ne otopi a paradaiz zapeče.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.