Zarolane lazanje!
Lazanje su lazanje,ali ovdje mi je naglasak na najboljem okusu zapečenog mini paradaiza
Sastojci za zarolane lazanje:
400 g listova za lazanje
2 glavice luka
po 100 g mrkve i celera
4 kašike ulja
500 g mljevenog mesa
biber,so,šećer
1 velika kašika koncentrata od paradaiza + voda ili temeljac
ili
1 mala flašica domaćeg umaka od paradaiza
500 g mini paradaiza
200 g naribane mozzarelle
Priprema zarolanih lazanja:
Ako koristite suhe lazanje prokuhajte ih 5 minuta, ocijedite pa stavite sa strane jednu pored druge na foliju. Ako koristite svježe (mekane) ne trebate ih kuhati.
Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite na luku, dodajte ribanu mrkvu i celer pa pržite još oko 10 minuta. Potom dodajte mljeveno meso i začinite.
Ako imate dodajte domaći umak od paradaiza (ili kuhani paradajz). Ako nemate dodajte koncentrat i zalijte sa oko 2 dcl temeljca ili vode.
Redukujte da vam bude gusto i lako za mazanje.
Pećnicu zagrijte na 200 stepeni .Ako imate velike lazanje premažite jednu i zarolajte te stavite u namaštenu tepsiju. Ako su vam lazanje normalne,male ...stavite jednu pored druge da se malo preklapaju pa je tada zarolajte napunjenu.
Složenac prekrijte prerezanim mini paradaizom i obilno pospite sa ribanom mozzarellom. Zapecite oko 20-25 minuta dok se sir ne otopi a paradaiz zapeče.
Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.