x

Zašto naša koža obožava masti?!

Omega - 3 masne kiseline spas su za sve tipove kože jer reguliraju produkciju ulja preventirajući akne, hidratizirajući kožu i maksimalno usporavajući njezino starenje

OMEGA-3 masne kiseline trik su do savršenog tena za sve tipove kože.

 

Danas smo nešto svijesniji o tome koje su masnoće dobre, a koje loše za naše tijelo i um, ali, osim što rade čuda za naš metabolizam i hrane naš organizam, „dobre“ masti pomoći će vam da izgledate odlično iznutra, ali i izvana!

 

Ima i smisla jer, tajne vanjske ljepote krije se u vašem zdravlju, a ove masnoće volimo jer hrane, hidratiziraju, brinući o vašim stanicama iznutra.

 

Zašto su Omega-3 masti dobre za vašu kožu:

 

Prije svega, ove su masti spas za sve tipove kože jer reguliraju produkciju ulja preventirajući akne, hidratizirajući kožu i maksimalno usporavajući njezino starenje.

 

Osim toga, rade kao antioksidansi, a imaju i protuupalan učinak što znači da je vaša koža zaštićena od štetnih sunčevih zraka, koje su prvotni uzrok preuranjenog starenja kože.

Zašto su dobre za vašu kosu:

 

Pomažu u njezinom rastu! Omega-3 masti vidljivo potiču njezin sjaj, ali i gustoću dodajući pridonoseći cirkulaciji vašeg tjemena, njegujući folikule i obnavljajući zdrav ciklus rasta kose.

A za nokte?

 

Uključuju li vaše prehrambene navike dovoljnu količinu namirnica koje sadrže dobre masti, pokazati će vaši nokti. Zdravi, čvrsti nokti bez crvenila ili lakog pucanja pravi su znak zdravih prehrambenih navika.

 

Kako svoju dijetu ispuniti zdravim mastima?

 

Omega-3 masti u velikoj se količini nalaze u masnoj ribi poput lososa i bakalara, te ribljim uljima. Iste je moguće pronaći u kapsulama za one kojiima se riblje ulje i ne čini privlačnom opcijom za konzumaciju. Iste masnoće u visokom su postotku djelom orašastih plodova poput oraha, boba, lanenog ulja i chia sjemenki.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.