x

Zašto žene plaču više i češće od muškaraca?!

Nedavno istraživanje provedeno u Kanadi posvetilo se otkrivanju vječnog pitanja - zašto su žene emotivno osjetljivije od muškaraca

SLJEDEĆI puta kada te dečko ispod oka pogleda dok jecaš jer si na reklami vidjela psića koji je ostao bez doma, pod nos mu gurni ovo istraživanje.

 

Nisi kriva ti, kriva je biologija.

 

Nedavno istraživanje provedeno u Kanadi posvetilo se otkrivanju vječnog pitanja - zašto su žene emotivno osjetljivije od muškaraca, izvještava Shape.

 

Muškarcima i ženama koji nemaju psihičkih problema istraživači su pokazivali različite fotografije pozitivnih i negativnih stvari i mjerili razinu hormona i rad mozga.

 

Naravno, žene su puno osjetljivije prihvatile tužne, potresne i ružne fotografije dok se muškarci nisu pretjerano poistovjećivali sa scenama s prikazanih fotografija.

 

Pokazalo se da su, s porastom estrogena osobe sve emotivnije djeluju na određene situacije i više se poistovjećuju s tuđim nedaćama (bok, PMS).

 

Upravo zbog toga, žene i više oboljevaju od mentalnih bolesti od muškaraca.

 

Kada je u pitanju mozak, istraživači su otkrili kako su fotografije kod muškaraca okinule ``racionalni okidač``, zbog čega su osjećali manje emocija. 

 

A sada na pozitivnu stranu - mogućnost iskazivanja empatije i osjećaja nije uvijek loša - žene tako lakše izbacuju ono što ih tišti iz sebe što im pomaže da se obrane od brojnih zloćudnih bolesti. Zbog toga i bolje surađuju s ljudima, drže obitelj na okupu i rješavaju razne životne situacije.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.