x

Zavod Pazarić neće primati kurbansko meso od fizičkih lica!

JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić obavijestio je sugrađane i prijatelje da povodom Kurban-bajrama koji se ove godine obilježava od 1. do 4. septembra, nisu u mogućnosti vršiti prijem kurbanskog mesa od fizičkih lica.

``Meso će se primati samo od objekata koji su u skladu sa zakonskim propisima registrovani za klanje i promet životinjskog mesa, te posjeduju urednu dokumentaciju odnosno potvrdu o veterinarsko- zdravstvenom pregledu životinje prije klanja, te ispravnosti mesa poslije klanja. JU Zavod Pazarić će primiti najviše pet tona mesa shodno materijalno-tehničkim uvjetima koje Ustanova posjeduje za propisno skladištenje sirovoga mesa u hladnjače, te nemogućnosti raspolaganja viškom dobivenoga mesa``, saopćeno je iz Zavoda Pazarić.

 

Građani koji žele izvršiti uplatu u novcu na ime kurbana, a koji će se namjenski utrošiti za potrebe ishrane korisnika, mogu to učiniti na slijedeće račune:

 

Za uplate iz BiH

3389002208236438 UniCredit Bank 

1610000046700079 Raiffeisen banka 

 

Za uplate iz inostranstva

Bank name: UniCredit Bank BiH

IBAN: BA39 3389002208236438

SWIFT: UNCRBA22

 

Svrha uplate: Kurban za 2017.

Primalac: JU Zavod Pazarić, Resnik bb. 71243 Pazarić

 

``Zahvaljujemo se svim našim sugrađanima i prijateljima koji su do sada poklanjanjem kurbanskog mesa pomagali korisnicima Ustanove, uz želje da ovaj Kurban-bajram bude razlogom ispunjenja najljepšim osjećanjima radosti i zadovoljstva``, poručili sui z Zavoda Pazarić.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.