x

Željo dominirao, ali nije uspio slaviti!

Fudbaleri Željezničara nalaze se na pripremama u Antaliji, a danas su odigrali prvi pripremni meč protiv Krylye Sovetov koji je završen bez golova, 0:0.

Prvu šansu na utakmici imala je ekipa Krylya Sovetov već u drugoj minuti kada je sa ruba kaznenog prostora šutirao Pasquato, ali je lopta otišla iznad prečke gola Željezničara. U 12. minuti ponovo je zaprijetio isti igrač, ali je Kjosevski uspio da odbrani njegov udarac.

 

Minutu kasnije Plavi su imali prvu ozbiljniju akciju, ali na kraju Lendrić nije dobro iskontrolisao pas Miroslava Stevanovića pa je golman gostiju otklonuo opasnost ispred svog gola. Nekoliko minuta kasnije Željezničar je uputio prvi udarac ka golu protivnika, ali je Loria odbranio pokušaj Siniše Stevanovića.

 

U 26. minuti Željo je imao sjajnu priliku. Zakarić je šutirao sa 18 metara, ali je Lendrić zakačio loptu koja je na kraju otišla preko gola Krylye Sovetov. Minutu kasnije žuti karton je dobio Bashkirov nakon žestokog starta nad Miroslavom Stevanovićem.

 

Desetak minuta kasnije Plavi su imali fenomenalnu priliku za vodstvo kada je Stojanović izborio penal, ali je Loria odbranio udarac Lendrića. Nekoliko minuta kasnije Željo je promašio još jednu sjajnu priliku kada je Boccaccini sa svega nekoliko metara proslao loptu preko gola protivničke ekipe.

 


Promasen penal by situacijeliga

Na početku drugog poluvrememena odličnu šansu imao je Pasquato, no Fejzić je bio na visini zadatka. Pet minuta kasnije Bekrić je sjajno centrirao iz kornera, ali je Miroslav Stevanović sa svega nekoliko metara šutirao direktno u golmana Krylye.

 

U 62. minuti Stevanović je odlično ubacio loptu u peterac protivnika na koju je natrčao Zakarić, ali je igrač Željezničara pucao preko gola. Nakon toga igralo se većinom između dva kaznena prostora, te nije bilo ozbiljnijih prilika do samog kraja utakmice.

 

Prijateljska utakmica:

 

Željezničar - Krylya Sovetov 0:0

 

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Boccaccini, Bogičević, Stojanović, Marković, Blagojević, Zeba, Zakarić, M. Stevanović, Lendrić.

 

Još su igrali: Fejzić, Stanić, Radinović, Bekrić, Nikolić, Osmanković, Hasanović, Beširević.


Veliki promašaj Zakarića by goloviliga

Krylya Sovetov: Loria, Bateau, Nadson, Gadzhibekov,  Zinkov, Rodić, Bashkirov, Yatchenko, Pasquato, Bruno, Kornilenko.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.