x

Zenica: Oluja slomila stablo i stvorila paniku !

Jučer je Zenicu u popodnevnim satima zahvatila snažna oluja koja je iza 17:00 sati nedaleko od parking prostora shopping centra Džananović uspjela da slomi ogromno stablo koje je dovelo do panike i sigurnosti kako prolaznika tako i vozača. Naime, stablo se nalazilo u drvoredu koje se nalazi između velikog parking prostora, šetališta i kolovozne trake. Brzom intervencijom policije i vatrogasaca mjesto je obezbijeđeno na vrijeme, a saobraćaj se odvijao otežano jednom saobraćajnom trakom. Iako je stablo bilo naslonjeno na susjedno i mjesto bilo osigurano sigurnost još uvijek nije bila obećavajuća jer vjetar nije prestajao, a pretpostavke koliko će stablo izdržati teret da ne padne nije moguće bilo predvidjeti.

Sigurnosna agencija Condor koja obezbjeđuje shopping centar obavještavala je vlasnike automobila koja su bila ugrožena da što prije uklone kako bi se mjere bezbijednosti dovele na veći nivo. Napokon kada su vlasnici uklonili automobile na mjesto događaja pojavili su se radnici Albe koji su uz pomoć stručne mehanizacije uspjeli savladati ovo ogromno stablo koje je bilo prijetnja i za materijalnu štetu te  najvažnije, prijetnja za ljudske živote.

Iako je naizgled sve izgledalo kao sitnica i dječija igra još jednom dobro se zapitajmo šta bi se desilo da je ogromno stablo tog momenta zaista palo na kolovoz, šetalište i parking...   

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.