x

Zeničke balerine predstavljaju BiH na DWC Bukurešt 2015.

Ekskluzivne vjesti dolaze nam iz Rumunije, tačnije sa Dance World Cup Bukurešt 2015. Naime¸ na ovom prestižnom plesnom  takmičenju sa 15.000 učesnika iz raznih djelova svijeta našle su se i dvije zeničke balerine Iskra Nadžak (9 godina) i Džena Sačak (6 godina)  koje su predstavljale BiH i ponosno stajale uz djevojčice svjetskih baletnih škola. Dok se ne vrate u naš grad i dok im ne čestitamo na press konferenciji  koja će biti nakon povratka, ostaje nam da im ovako čestitamo na sjajnim nastupima koje smo pratili preko intereneta, sjajnom plasmanu, te im poželimo ugodan ostatak boravka u Bukureštu i sretan povratak kući u Zenicu.

Kako doznajemo iz ``Ars centra`` :

 

Stručni žiri imao je jučer težak zadatak, jer je bilo mnogo sjajnih izvedbi, te su u konačnici bodovi između nagrađenih takmičara i naših predstavnica bili za nekoliko bodova razlike. Pobjednica je imala 85,3 a naše predstavnice 77,7 bodova, što je našim djevojčicama donijelo sjajno 11 mjesto u kategoriji savremeni balet. Slično je bilo i juče, kada je naša Iskra Nadzak u kategoriji karakterno - nacionalnog baleta osvojila sedmo mjesto sa 84 boda, a prvoplasirana Španjolka imala je svega 91 bod. 

 

Ars tim je zadovoljan nastupima svojih balerina iako smatramo da i na ovakvim takmičenjima ima izvjesnih lobija, te da nagrade uzimaju takmičarski brojnije ekipe, što su se mogli uvjeriti i oni koji su pratili prijenos preko interneta.

 

Ovom prilikom zahvaljujemo se nastavnici Emini Stojšić koja je pripremala djevojčice za takmičenje, i zahvaljujemo se BiH predstavnicama Iskra Nadžak - balerinica i Džena Sačak, koje su nas učinile ponosnima i koje su pokazale da su prave ambasadorice BiH.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.