x

Zločin na Dan zaljubljenih potresao grad: DETALJI KRVAVOG UBISTVA U ŽIVINICAMA!

Tridesetosmogodišnji Halil Avdibašić, otac dvoje djece, ubijen je u tučnjavi koja se dogodila ispred restorana  u Živinicama. Prema pisanju nekih medija, incident se dogodio tokom, odnosno nakon proslave “Dana zaljubljenih”.

Njega je na smrt izbo 26-godišnji mladić iz Banovića inicijala A.A. u tuči do koje je došlo deset minuta nakon ponoći u noći sa utorka na srijedu. Mladić iz Banovića je bio gost u restoranu u kojem je ubijeni radio kao zaštitar.

 

U jednom trenutku dvadesetšestogodišnjak se posvađao sa drugim gostima, a Avdibašić je, radeći svoj posao, nastojao smiriti situaciju. Međutim A.A. je nasrnuo na njega i pri tome je koristio omamljujuće sredstvo kako bi onesposobio zaštitara.

 

NOŽ!

 

U metežu koji je nastupio posegnuo je za nožem te je zaštitara nekoliko puta ubo u grudni koš. Sve je pokušao spriječiti brat zaštitara, ali je i on zadobio ubodne rane u predjelu ruku.

 

Nasilni mladić je pobjegao iz lokala, a Avdibašić je odmah Hitnom pomoći prebačen do Doma zdravlja u Živinicama. Međutim, borbu za život nije izdržao te je preminuo u vozilu Saniteta.

 

Odbjeglog nasilnika policija je nedugo potom pronašla u blizini Doma zdravlja u Živinicama i konstatovala da i sam ima povrede. On je odmah nasrnuo na policiju, ali je savladan i prebačen u UKC Tuzla gdje mu je ukazana medicinska pomoć.

 

Prema izjavi Admira Arnautovića, predstavnika za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), on odmah nakon ukazivanja pomoći treba biti lišen slobode i sproveden na saslušanje. U tučnjavi povrede je zadobio i brat zašitara i policajac kojeg je osumnjičeni za ubistvo napao.

 

“Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci PU Živinice i kantonalni tužilac. Naložena je obdukcija tijela preminulog kao i vještačenje noža kojim je ubistvo počinjeno. Postupajući tužilac je naložio obavljanje i drugih radnji sa ciljem rasvjetljavanja slučaja”, izjavio je Arnautović.

(Faktor.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.