x

Znate li koliko Teletović i Nurkić zarađuju u NBA?!

Američki mediji prije nekoliko dana objavili su koliko košarkaši zarađuju godišnje u NBA ligi, a na listi su i bh. košarkaši Mirza Teletović i Jusuf Nurkić.

Poznato je da NBA košarkaši imaju nevjerovatne godišnje zarade, te da se odvajaju od ostatka svjetskih košarkaših liga. Najplaćeniji NBA košarkaš je LeBron James koji nastupa za Cleveland Cavalierse. James godišnje zarađuje nevjerovatnih 30.963.450 dolara.

 

Drugo mjesto je veliko iznenađenje za ljubitelje košarke s obzirom da se na njemu nalazi košarkaš Memphisa, Mike Conley koji godišnji zaradi više od 26 miliona dolara.

 

Što se tiče naših košarkaša oni su daleko ispod najplaćenijih igrača u NBA ligi. Mirza Teletović je ovog ljeta potpisao za Milwaukee Bucks, te će godišnje zarađivati 10.500.500 dolara. Na listi je i centar Denvera Jusuf Nurkić koji godišnje zaradi nešto manje od dva miliona dolara. Treba dodati da je Nurkić još uvijek na rookie ugovoru koji se povećava iz sezone u sezonu, te da je Denver odlučio da ga zadrži što znači da će se njegova primanja povećati na četiri miliona dolara godišnje.

 

Treba dodati da je Teletović jedan od najplaćenijih što se tiče košarkaša iz regiona. Najplaćeniji je Goran Dragić sa skoro 16 miliona dolara, dok srbijanski košarkaš Boban Marjanović godišnje zaradi sedam miliona, a Dragan Bender inkasira nešto manje od pet miliona dolara.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.