x

Zoran Mihajlović: Zenica je puna odbojkaških talenata!

Prvih dana proljetnog raspusta, u sportskoj dvorani Prve gimnazije i sportskoj dvorani Bilmišće Zenica održano je takmičenje u odbojci za učenice i učenike osnovnih škola. Takmičenje je organizovalo Društvo pedagoga fizičke kulture u okviru Malih olimpijskih igara grada Zenica za školsku 2016/17. 

Učešće su uzele 24 ekipe, sa oko 250  učenika iz 14 osnovnih škola. Pobjednici grupa, odnosno dvije ekipe koje su izborile finale gradskog takmičenja, su ujedno izborile i učešće na kantonalnom takmičenju koje će se održati 05.05.2017. godine u Brezi i Kaknju. Finalne utakmice gradskog takmičenja će se igrati u okviru manifestacije „Dan školskog sporta“ koja će se održati u prvoj polovini maja. 

 

Na ovom takmičenju prisustvovao je i Zoran Mihajlović, sportski edukator Odbojkaške akademije Block Out Zenica i nekadašnji selektor odbojkaške reprezentacije BiH koji je ovo takmičenje ocijenio kao veoma uspješno: 

 

„Za svaku pohvalu je sav onaj trud koji su pedagozi fizičke kulture uložili za organizaciju ovakvog takmičenja. Svim onim učenicama i učenicima, koji su aktivni u odbojkaškim sekcijama svojih škola, želja je i cilj da pokažu svoja saznanja u ovom preljepom sportu a najbolji naćin je takmičiti se sa svojim vršnjacima. Sama igra i nadmetanje dobar je pokazatelj i pedagozima za unapredjenje svog rada jer trening je jedno a zvanična utakmica nesto sasvim drugo. Tu je pravi pokazatelj umijeća, volje i želje za dokazivanjem. U krajnjem slučaju ta djeca žele da vide, da uporede sebe sa svojim vršnjacima i da budu vidjena. Potencijala vrednog izuzetne pažnje ima. „Odbojkaška akademija Block Out“ je sa velikim interesovanjem pratila ovu manifestaciju i obavila puno razgovora sa pedagozima fizičke kulture u smislu dalje stalne saradnje i dizanja na viši nivo. Svakako da i kod samih učenica i učenika ima želje i volje za njihovo uključenje u OA Block Out Zenica kako bi svoje znanje nadgradili, ušli u sve „tajne“ sporta koji vole,  takmićili se i družili.

 

Pokazatelj ovome su i moja zapažanja. Kao primjer navešću djevojčicu koja je svojom igrom, potencijalnim znanjem, zalaganjem i trudom odskakala od svojih vršnjakinja. To je Majra Hasanica iz OŠ „Meša Selimović“ Zenica.

 

Treba samo prepoznati potencijale i sa njima planski i dugoročno raditi. Za to bar Zenica, što se tiče dvorana, vanjskih terena kao i terena za odbojku na pijesku, ima.

 

OA Block Out Zenica već ima plan realizacije aktivnosti u tekućoj godini. To su turniri u „Mini odbojci“ za one najmlađe (do 5. razreda osnovne skole) na terenima Kamberovića polja, Bazenima i dvorani. Turniri za učenice i učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola, kao i turniri srednjih škola. Dugoročno je planirano kontinuirano takmičenje svih osnovnih i srednjih škola po sistemu svaki drugi vikend liga takmičenje, rekao nam je Zoran Mihajlović, sportski edukator Odbojkaške akademije Block Out Zenica.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.