x

Audi se oprašta od kultnog R8

Na ovogodišnjem događaju Monterey Car Week, Audi će obilježiti kraj jedne ere, opraštajući se od svog kultnog modela R8.

Tokom manifestacije Rolex Monterey Motorsports Reunion na stazi Laguna Seka, legendarni R8 Coupe voziće svoje posljednje krugove.

Dvije decenije dominacije na trkačkim stazama i putevima širom svijeta dovele su R8 do statusa automobilske legende. Tomas Kristensen, ikona automobilskog sporta i devetostruki pobjednik trke Le Mans, imaće čast da upravlja ovim modelom na stazi, prema informacijama sa Jutarnji.hr.

Završetak proizvodnje modela R8 ne predstavlja samo kraj za ovaj automobil, već je i prilika da se odaje počast njegovoj impresivnoj trkačkoj istoriji.

Posebna boja za ovu priliku osmišljena je od strane Franka Lambertija, čovjeka koji stoji iza dizajna prve generacije modela R8.

Monterey Car Week za Audi je prilika da se osvrne na prošlost, ali i da pruži uvid u ono što slijedi. Na ovom događaju će biti predstavljena cijela linija e-tron modela, uključujući RS e-tron GT, Q4 Sportback e-tron, Q8 Sportback e-tron i Q8 e-tron SUV, piše Autoklub.

Dok Audi zatvara poglavlje sa modelom R8, istovremeno se okreće budućnosti punoj inovacija i predanosti održivosti.

Planirani ulazak u Formulu 1 2026. godine dodatno podvlači ovu viziju, otvarajući novo poglavlje u trkačkoj istoriji brenda.

(Telegraf.rs)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.