x

Zenica

BH odbojkašice Zlatnu ligu okončale bez trijumfa! (Foto)

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je posljednji duel u ovoj sezoni Zlatne lige u okviru grupe A, nažalost upisale i četvrti poraz u isto toliko mečeva. Naše djevojka su večeras poražene od Belgije u susretu odigranom u Zenici. Belgijanke su slavile sa 0:3 u setovima.

Prvi set ponudio je dosta borbe, preokreta, lijepih poena. Na kraju smo gledali egal i dramu, ali nažalost set je pripao Belgijankama sa 23:25. U drugom setu furiozna igra Belgije, naše djevojke nisu imale šanse i drugi set su gošće dobile 14:25 za 0:2. U trećem setu bolje otvaranje naše selekcije. Stigli smo do prednosti 9:6, ali onda serija Belgija 7:0 koje je preokrenula set. Belgijanke su otišle na +4 i tu prednost održavale do kraja trećeg seta. Na kraju tećeg seta rezultat je glasio 18:25 za Belgiju.

Tako su naše djevojke Zlatnu ligu završile sa četiri poraua u četiri meča i sa jednim osvojenim bodom u onom porazu od Švedske 3:2. Zlatna liga je poslužila selektoru Stevanu ljubičiću kao i jedan vid prirpema za Evropsko prvenstvo koje je u augsut na kojem će nadamo se naše djevojke pokazati puno bolju igru. Zlatna liga, grupa A, 4. kolo: Bosna i Hercegovina – Belgija 0:3 (23:25, 14:25, 18:25)

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.