x

Biznismen iz BiH otkrio tajnu: “Dignite platu na 1.400 KM, + bonusi i niko vam neće otići iz firme"

Procjene kažu da Bosni i Hercegovini trenutno nedostaje oko 30 hiljada radnika različitih zanimanja.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Poslodavci potrebu za radnom snagu sve više nadomještaju uvozom radnika iz inostranstva. Situaciju apsurdnom čini činjenica da se to dešava u državi koja ima gotovo 180 hiljada nezaposlenih.

Najizraženije je u sektorima građevinarstva, tekstilne, prerađivačke industrije. Sve teže se pronalazi radna snaga i u ugostiteljstvu i sektoru transporta piše Crna-Hronika.

Međutim bh. biznismen Aleksandar Ilišević je čak prošle godine otkrio tajnu kako pronaći radnike ali i najvažnije kako ih zadržati.

"To i slične izjave slušam na skoro sve i jednom poslovnom ručku, sastanku ili okupljanju.Draga gospodo, u Servicepoint na čelo sam došao prije 4 mjeseca, sa 58 sam digao na 90 zaposlenika u roku od 3 mjeseca.

I pitaju me kako.. fino.. čarobni štap i šešir.. pa izvučem ono što mi treba..

A šala na stranu, veoma lako.

Tretiraj radnike kako želiš da tebe tretiraju, digni minimalnu početnu platu na 1.400 KM + beneficije + bonusi, ponudi svim radnicima koji su više od godinu dana zaposleni ugovor za stalno, ponudi bonus od 500 KM za svaku preporuku koju radnici dovedu u naš kolektiv, uvedi šalu i divne međuljudske odnose a riješi se toksičnosti, organizuj druženje, isplati regres u maksimalno mogućem iznosu.

Zapošljavaj osobe sa stavom.. znanje će steći u roku od par dana…

Tako malo sitnica i radnici sami dolaze..

ETO KAKO!

Još pitanja? – napisao je ovaj uspješni bh. biznismen.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

buka.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.